Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Ο χορός των διεφθαρμένων .


Ο δήμαρχος καλεί από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου όποιον επαγγελματία έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και καθαρό ποινικό μητρώο να περάσει από το γραφείο του για να του κάνει απ ευθείας ανάθεση !!

Μοιράζουν πεντοχίλιαρα με τίτλους κτήσης (απλή απόδειξη δαπάνης χωρίς παραστατικά) σε συγγενικά πρόσωπα υπαλλήλων. σσ Ίσως αυτοί οι τύποι να μην γνωρίζουν πως υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν σαν τα σκυλιά για ένα πεντοχίλιαρο ολόκληρο τον χρόνο .
Νοικιάζουν οικόπεδα για δημοτικά parking και κτήρια για την στέγαση υπηρεσιών δαπανώντας απίστευτα ποσά.
Όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μπουραίμης κάποιος κύριος (υποψήφιος με δημοτική παράταξη που “προσχώρησε” ολόκληρη στην παράταξη του δημάρχου ), τον οποίο συστήνει ο δήμαρχος ως “άμισθο φίλο και σύμβουλό του” , έχει αναλάβει την κατασκευή του πολυδάπανου έργου εκατομμυρίων ευρώ παροχής φυσικού αερίου στα δημοτικά κτίρια και – με απευθείας ανάθεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ – το βάψιμο του δημαρχείου στα Άνω Λιόσια, τις εργασίες συντήρησης του παλαιού Κοιμητηρίου στα Άνω Λιόσια, τις εργασίες συντήρησης του νέου Κοιμητηρίου στα Άνω Λιόσια, την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων κ.α. !!
Να μην πούμε για την βιομηχανία παραγωγής μελετών από συγκεκριμένα γραφεία , για τις υπερβολικά “φουσκωμένες” δαπάνες πολιτιστικών εκδηλώσεων , για , για για..
Να μην πούμε και τις παλιότερες “ομορφιές” με τις τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες που έφτασαν από το πουθενά να ανταγωνίζονται τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και φαγώθηκαν έτσι δεκάδες εκατομμύρια . Να μην πούμε τις δημοτικές επιχειρήσεις που ήταν πραγματικά βασίλεια διαφθοράς. . Να μην πούμε για τα χρέη των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ προς τα διάφορα ταμεία που ρυθμίστηκαν σε 2.500 δόσεις ..
Όσες σελίδες και να γεμίσουμε με στοιχεία , δεν φτάνουν να περιγράψουμε το πραγματικό μέγεθος των όσων γίνονται σε αυτόν τον δήμο.
Οι 110.000 την μέρα !! των αντισταθμιστικών που δίδονται χωρίς κανένα έλεγχο διανέμονται αναλόγως και κατανέμονται καταλλήλως ..
Αν υπήρχε χρηστή διαχείριση των τεράστιων εσόδων σε αυτόν το δήμο θα μπορούσε να είναι με διαφορά ο καλύτερος δήμος στην επικράτεια για να μην πούμε και ακόμα παραπέρα.
Όμως οι δημοτικοί παράγοντες της περιοχής ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για αυτόν τον τόπο.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως να εξασφαλίζουν την εκλογή ή την επανεκλογή τους μέσω των πελατειακών σχέσεων .
Αλλά το πρόβλημα μας δεν είναι αυτοί οι τύποι.
Το πρόβλημα είναι πως είναι δυνατόν να μειώνονται συντάξεις και να χάνονται περιουσίες απλών ανθρώπων για χρέη προς το δημόσιο και από την άλλη να γίνονται τέτοια πάρτι διαφθοράς χωρίς να μιλάει κανείς. 
Θ.Ε.Μ  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου