Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Να εύχεστε μόνο να είναι τόσο ψεύτης ο δήμαρχος και τόσο αναξιόπιστη η ASPROFOS.. (ανοιχτή επιστολή)

απόσπασμα από την μελέτη της ASPROFOS 

Αυτή η επιστολή απευθύνεται σε όλους εσάς που "προστατεύσατε" τον δήμαρχο Φυλής κάνοντας τα  πάντα για να κουκουλωθεί το σκάνδαλο με τις κρυμμένες μελέτες για την ρύπανση από τον ΧΥΤΑ.



Σας θυμίζουμε πως όταν  ζητήθηκαν από τον δήμαρχο Φυλής οι μελέτες που έκρυβε για 2,5 χρόνια , ο κ. Παππούς   είπε ενώπιον μαρτύρων πως τις μελέτες για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ τις παρήγγειλε απλά για να "κάνει παιχνίδι"  με  κάποιους τους οποίους δεν κατονόμασε.

Σας θυμίζουμε πως από τις μελέτες αυτές προκύπτει πως στην παλιά χωματερή έχουν ανιχνευτεί αυξημένες συγκεντρώσεις  ραδιενεργών στοιχείων και πως η ASPROFOS η οποία πραγματοποίησε την έρευνα για λογαριασμό του δήμου Φυλής , συνέστησε να γίνει περαιτέρω έρευνα από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας .

Σας θυμίζουμε πως η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στην οποία απευθύνθηκε ο δήμαρχος με 2.5 χρόνια καθυστέρηση,  δεν διέψευσε πως υπάρχουν αυτές οι αυξημένες συγκεντρώσεις ραδιενεργών στοιχείων , αλλά αμφισβήτησε την μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε από την ASPROFOS για τον προσδιορισμό των ραδιονουκλιδίων και δεν έκανε ποτέ την έρευνα που ζητήθηκε. 

Σας θυμίζουμε πως ο δήμαρχος δήλωσε για τις μελέτες που είχε παραγγείλει ο ίδιος από την ASPROFOS , ότι  ενέχουν ασάφειες και δημιουργούν αμφιβολίες ως προς την επιστημονική ορθότητά τους.

Σας θυμίζουμε πως από την ASPROFOS δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση σε αυτές τις βαριές κατηγορίες που θίγουν το κύρος της εταιρείας.

Λοιπόν.  Το καλό για εσάς που τα γνωρίζατε όλα αυτά αλλά  δεν κάνατε τίποτα  προκειμένου να προστατεύσετε τον κ. Παππού , είναι να αποδειχτεί πως ο δήμαρχος της Φυλής είναι απλά ένας μεγάλος ψεύτης που στήνει ακόμα και μελέτες "μαϊμού" για να κάνει παιχνίδια.

Το καλό για εσάς,  θα είναι να αποδειχτεί πως ο δήμαρχος ζήτησε από την ASPROFOS να κάνει μια μελέτη μαϊμού για να κάνει παιχνίδι με  κάποιους .

Το καλό για  εσάς,  θα είναι να αποδειχτεί πως η ASPROFOS είναι μια τόσο αναξιόπιστη εταιρεία που δέχεται να κάνει μελέτες "πειραγμένες"  για να εξυπηρετήσει τα σχέδια κάποιων δημάρχων .

Η τραγωδία για εσάς θα είναι να αποδειχτεί πως πράγματι υπάρχουν αυξημένες τιμές ραδιενεργών στοιχείων στην παλιά χωματερή και εσείς δεν κάνατε τίποτα γιατί δεχτήκατε πως ο δήμαρχος και η ASPROFOS έστησαν  μελέτες μαϊμού.

Αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο οι ευθύνες σας θα είναι κυριολεκτικά τεράστιες.

Με την στάση σας θα έχετε εκθέσει  σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων εργαζομένων στον ΧΥΤΑ και χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στην περιοχή για να προστατεύσετε έναν ψεύτη δήμαρχο.



Σύντομο ιστορικό εδώ : ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Υ.Γ : δεν  κατονομάζω ποιοι είσαστε όλοι εσείς γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω που φτάνει η διαπλοκή. Εσείς ξέρετε καλύτερα..  



Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου