Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Ίλιον και Άνω Λιόσια . Βίοι παράλληλοι και εντελώς αντίθετοι.


Ο σημερινός δήμος Ιλίου (πρώην δήμος Νέων Λιοσίων) είναι χωρίς καμιά αμφιβολία ο καλύτερα αναπτυσόμενος δήμος της βορειοδυτικής Αθήνας. 
Οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στον δήμο Ιλίου και στον  δήμο Φυλής είναι τόσο φανερές , που δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις περιγράψουμε.
 Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους  που αναρωτιούνται για ποιόν λόγο ο δήμος Ιλίου έχει μια τόσο διαφορετική ανάπτυξη  από τον δήμο της Φυλής .

Ο λόγος είναι απλός. Οι άνθρωποι που είχαν ιδιοκτησίες στα Νέα Λιόσια,  επέλεξαν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους και όχι να τις ξεπουλήσουν όπου και όπως να είναι χωρίς να σκεφτούν το αύριο.
Διαβάζουμε από το βιβλίο των Μαρίνου Διώτη και Σπύρου Γεωργόπουλου “Ίλιον πορεία στους αιώνες” σελ.140 : «Το 1952 μετά από πολλές διαμαρτυρίες των κατοίκων και την παρέμβαση τόσο του Νομάρχη Αττικής , όσο και του Δημάρχου Αθηναίων, τα Νέα Λιόσια έπαψαν να δέχονται τα σκουπίδια της Αθήνας» .
Οι άνθρωποι αυτοί από το 1950 είχαν καταλάβει πως αν θέλουν να δουν προκοπή στον τόπο τους θα έπρεπε να σταματήσουν να δέχονται τα σκουπίδια των Αθηνών και ξεσηκώθηκαν με αποτέλεσμα να κλείσει η χωματερή που βρισκόταν στην περιοχή των Νέων Λιοσίων.
Η μεγάλη πλειοψηφία των ντόπιων στα Άνω Λιόσια και στην Φυλή έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Δέχτηκαν τα σκουπίδια στα Άνω Λιόσια όπως δέχτηκαν και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονταν με τα σκουπίδια απλά και μόνο γιατί βρήκαν ευκαιρία να πουλήσουν εύκολα οικόπεδα .
Οι άνθρωποι αυτοί πλούτισαν καταστρέφοντας το μέλλον μιας θαυμάσιας περιοχής όπως ήταν τα Άνω Λιόσια και η Φυλή.
Ο πλουτισμός τους , τούς έδωσε την δύναμη να ελέγχουν την  τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής και να εκλέγουν δημάρχους της αρεσκείας τους .
Σήμερα αξιοποιούν τα μυθώδη ποσά των αντισταθμιστικών προκειμένου να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους και κάποιοι άλλοι ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να γίνουν αυτοί οι ωφελούμενοι από τα σκουπιδο αντισταθμιστικά.
Οι τοπικοί άρχοντες κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον κόσμο πως τάχα θα κάνουν πάρκα στην χωματερή , ενώ εργάζονται παρασκηνιακά για την επέκτασή της.
Για αυτόν τον λόγο έβαλαν λυτούς και δεμένους προκειμένου να μην διαρρεύσουν οι μελέτες για την ρύπανση από τον ΧΥΤΑ. Για να μην πάρουν χαμπάρι οι ιθαγενείς τι συμβαίνει με την ρύπανση και τους πάρουν στο κυνήγι.
Οι κάτοικοι των Νέων Λιοσίων μας έχουν δώσει το παράδειγμα πριν από 66 χρόνια.
Να ξεσηκωθούμε και να κλείσουμε την χωματερή.
Η Γ΄ Φάση θα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει στην δυτική Αθήνα- Αττική από το 2004 μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου