Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Κρύβεται ο Δήμαρχος Φυλής για να κρύψει την αλήθεια για την μόλυνση από τον ΧΥΤΑ. ( και οι άλλοι; )


Από την Δευτέρα 8/4/19 η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Καλλιόπη Λ. Θεολογίτου έχει δώσει Εισαγγελική Παραγγελία στον δήμο Φυλής να χορηγήσει τις δυο μελέτες που ανέθεσε στις 13/10/2015 ο δήμαρχος Φυλής Χ. Παππούς στην εταιρεία ASPROFOS ENGINEERING με αντικείμενο «την αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών φορτίων στο ΧΥΤΑ Φυλής» και «την αναλυτική καταγραφή της ποσοτικής και ποιοτικής σύστασης αποβλήτων ΧΥΤΑ Φυλής» έναντι συνολικού κόστους 48.000 ευρώ.

Στις καθημερινές μας οχλήσεις προς το γραφείο δημάρχου προκειμένου να μας χορηγηθούν οι εν λόγω μελέτες , η απάντηση είναι “αφήστε μας το τηλέφωνό σας και θα σας ενημερώσουμε”.
Είναι προφανές πως ο δήμαρχος δεν μπορεί πλέον να μας απαντήσει ότι δεν μας δίνει τις μελέτες γιατί γνωρίζει πως έχει ευθύνες όταν αρνείται να εκτελέσει την εισαγγελική παραγγελία και κρύβεται πίσω από τις υπηρεσίες.
Προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει την τρομερή αλήθεια για την μόλυνση από τον ΧΥΤΑ εκθέτοντας σε κίνδυνο την ζωή και την υγεία χιλιάδων ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στην περιοχή .
Το θλιβερό στην περίπτωσή μας δεν είναι το κρυφτό που παίζει ο δήμαρχος .
Το θλιβερό είναι ο κυνισμός του ανθρώπου που γνωρίζει πολύ καλά πως η μόλυνση από τον ΧΥΤΑ έχει κλείσει πολλά σπίτια στην περιοχή (και θα κλείσει πολλά περισσότερα στο μέλλον) και παρ όλα αυτά προσπαθεί να κρατήσει τον κόσμο στο σκοτάδι.
Βέβαια υπάρχει και κάτι που είναι ακόμα πιο θλιβερό .
Είναι όλοι αυτοί που γνωρίζουν την αλήθεια και για τους δικούς τους λόγους δεν μιλάνε ή ακόμα χειρότερα τον δικαιολογούν.
Ξέρουν ότι στα Άνω Λίοσια και την Φυλή ο καρκίνος θερίζει και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην μόλυνση της ατμόσφαιρας από την χωματερή και δεν μιλούν .
Και καλά για το τομάρι τους μπορεί να μην νοιάζονται . Τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους δεν τα σκέφτονται;
Κάθε ζώο στην φύση προστατεύει τους απογόνους του ακόμα και με την ίδια του την ζωή.
Είναι ασύλληπτο και μόνο να το σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν άνθρωποι που εκθέτουν τους απογόνους τους σε κίνδυνο εν πλήρει συνειδήσει.
Είναι ασύλληπτη και αποκρουστική η παιδοκτονία ακόμα και αν δεν είναι από πρόθεση .
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου