Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Οι εκλογές και ο ΧΥΤΑ Φυλής (μαλώνεις ρε;)



Όταν βλέπω τους   υποψήφιους περιφερειάρχες να μιλούν για τον ΧΥΤΑ Φυλής μου έρχεται στο νου εκείνη η απίστευτη σκηνή από το έργο “της Κακομοίρας”  που ο Κώστας Χατζηχρήστος (στον ρόλο του Ζήκου) πάει να επιτεθεί στον Νίκο Ρίζο (στον ρόλο του Κιτσάρα)  φωνάζοντας “βαστάτε με θα τον βαρέσω” αλλά αντί να τον βαρέσει τον  ρωτάει συνέχεια αν μαλώνει για να αποφύγει τον καυγά και στο τέλος τα βρίσκουν .  

Καυγαδίζουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες αλληλοκατηγορώντας ο ένας τον άλλο γιατί υπάρχει η χωματερή της Φυλής τα τελευταία 50 χρόνια και γιατί δεν έχει κλείσει ακόμα , αλλά κανείς τους δεν τολμάει  να πει τι θα κάνει σε μερικούς μήνες που ο ΧΥΤΑ δεν θα μπορεί να υποδέχεται άλλα σκουπίδια. Κανείς δεν λέει πως θα κλείσει τον ΧΥΤΑ Φυλής.
Η Ρένα Δούρου όταν την ρωτούν για τον ΧΥΤΑ Φυλής λέει “εγώ ψήφισα νέο ΠΕΣΔΑ που προβλέπει μείωση των σκουπιδιών κατά 50%” και πως “διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες (εμείς είμαστε οι Κασσάνδρες) που έλεγαν πως η Αττική θα γίνει Νάπολη”. Δεν  λέει όμως  τι συνέβη και δεν έγινε ακόμα  Νάπολη  η Αττική . Δεν λέει ότι έγιναν 2 επεκτάσεις του ΧΥΤΑ το 2017 και το 2018  ούτε λέει τι θα γίνει σε 10 μήνες  όταν θα φρακάρει   ο ΧΥΤΑ.
Ο κ. Πατούλης μας λέει ότι καθόμαστε πάνω σε μια υγειονομική βόμβα που θα σκάσει σε λίγους μήνες , αλλά δεν μας λέει τι θα κάνει ο ίδιος για να μας γλυτώσει από την έκρηξη της βόμβας. Θα κλείσει την Φυλή; Θα κάνει νέους ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ εκτός Φυλής; Θα κάνει μονάδα καύσης δίπλα από την σημερινή χωματερή; Για όλα αυτά δεν λέει κουβέντα ο κ. Πατούλης .
Ο κ. Σγουρός επαναλαμβάνει κάθε 3 και λίγο πως αν είχαν γίνει τα εργοστάσια θα είχαμε σωθεί. Λες και δεν ξέρει πως αν είχαν γίνει αυτά τα εργοστάσια,  η Φυλή θα δεχόταν σκουπίδια για 30 χρόνια ακόμα (τουλάχιστον) και θα είχε γίνει οπωσδήποτε και νέα επέκταση γιατί θα έπρεπε να βρουν νέο χώρο δίπλα στην σημερινή χωματερή να θάβουν τα υπολείμματα των εργοστασίων. Φυσικά και ο κ. Σγουρός δεν λέει τι θα κάνει σε μερικούς μήνες και αν θα την  κλείσει την Φυλή.
Η δυσκολία τους να απαντήσουν  στο ερώτημα αν θα κλείσουν τον ΧΥΤΑ Φυλής είναι προφανής.  Προφανές είναι και αυτό που έχουν όλοι στο μυαλό τους για την ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ στην Φυλή , αλλά δεν το λένε για λόγους πολιτικού κόστους.
Για αυτό και οι αψιμαχίες είναι τύπου Ζήκου και Κιτσάρα.

Θ.Ε.Μ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου