Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Το ΕΜΑΚ Φυλής έγινε Casus belli ! (λογικό και αναμενόμενο)


Αυτό που έγινε σήμερα  στον ΕΔΣΝΑ  θα πρέπει να προβληματίσει πολύ την Ρένα Δούρου και  την  παράταξη  της.
Η  απόφαση για την αύξηση της δυναμικότητας  του ΕΜΑΚ δεν υπάρχει περίπτωση  να περάσει  πρώτα  από όλα  γιατί είναι μια άδικη απόφαση σε βάρος  της δυτικής Αθήνας- Αττικής.
Ας αφήσουμε  ότι το ΕΜΑΚ είναι ένα διαχρονικό σκάνδαλο.  Ας αφήσουμε  ότι είχε ένα σκανδαλώδες  κόστος κατασκευής που ξεπέρασε τα 100.000 ευρώ (για το οποίο δεν ευθύνεται η Δούρου)  και ας αφήσουμε και ότι έχει ένα σκανδαλώδες λειτουργικό κόστος. 
Ας αφήσουμε και το ότι το σύνολο σχεδόν από  τα παραγόμενα προϊόντα του ΕΜΑΚ καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Φυλής για θάψιμο.

Ας αφήσουμε  και το ασύλληπτο   πως δεν έγινε ποτέ οικονομοτεχνική αποτίμηση της μέχρι λειτουργίας του ΕΜΑΚ παρά το γεγονός ότι έχουν δαπανηθεί του κόσμου τα εκατομμύρια και παρά  τις δεσμεύσεις της Ρένας Δούρου.
Ας λοιπόν  τα αφήσουμε όλα αυτά!
Το άδικο πως μπορούμε να το αφήσουμε;
Πως μπορούμε να δεχτούμε να γίνεται μείωση κατά 50% της δυναμικότητας  της ΜΕΑ Γραμματικού (από τους 127.000 τόνους στους 60.000 τόνους) γιατί είναι «Φαραωνικό»  το μέγεθος και την ίδια ώρα να γίνεται 75% αύξηση!!!!  της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ από 250.000 τόνους στους 450.000 τόνους;  
Δηλαδή οι 120.000 στην Ανατολική Αττική είναι  Φαραωνικό  μέγεθος   και οι    450.000 στην Δυτική Αττική είναι κανονικό μέγεθος;
Πως θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις  για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής όταν ακόμα και τώρα που έχει κορεστεί  ο ΧΥΤΑ του «φορτώνουμε» ένα τεράστιο  εργοστάσιο  που θα δέχεται 450.000 σκουπίδια τον χρόνο;
Όλοι λέμε πως  ο ΧΥΤΑ θέλει κλείσιμο και η περιοχή θέλει περιβαλλοντική αποκατάσταση δεν γίνεται να λειτουργούμε  εκεί  ένα τέρας 450.000 τόνων σκουπιδιών τον χρόνο.
Μα μου λένε μερικοί πως αυτό το έργο είναι ψηφισμένο στο νέο ΠΕΣΔΑ..
Και λοιπόν; Και τι είναι το ΠΕΣΔΑ,  το Ευαγγέλιο  γραμμένο στο μάρμαρο που δεν μπορεί  να αλλάζει ακόμα και  αν υπάρχουν σοβαρά λάθη;
Και  νέοι ΧΥΤΥ είναι ψηφισμένοι σε αυτό το ΠΕΣΔΑ. Που είναι οι νέοι ΧΥΤΥ σήμερα; Γιατί δεν έχουν ακόμα χωροθετηθεί;
Και νέες ΜΕΑ είναι ψηφισμένες στο ΠΕΣΔΑ . Γιατί δεν ξεκίνησε καμία ακόμα; Που είναι οι 2 ΜΕΑ του κεντρικού τομέα και οι 2 του Ανατολικού; Πουθενά δεν είναι.
Το ΕΜΑΚ όχι μόνο  δεν πρέπει να μεγαλώσει , αλλά πρέπει να κλείσει  για να απορυπανθεί η εγκατάσταση της Φυλής.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και η ΠΡΩΣΥΝΑΤ  τα έλεγαν όλα αυτά  αλλά δεν  τους έδινε κανείς σημασία γιατί τους  θεωρούσαν αμελητέες  ποσότητες.
Τώρα όμως τα ίδια πράγματα τα λέει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο Δήμος Πετρούπολης και Περιφερειακές παρατάξεις και δημοτικές παρατάξεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις  και και και..
Θα αγνοηθούν και αυτοί ; Προσωπικά  δυσκολεύομαι να το πιστέψω.
Τώρα την  απόφαση  για την τύχη του ΕΜΑΚ θα πρέπει να την πάρει η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ που θα προκύψει από τις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Θα είναι πολύ  μεγάλο λάθος  αν η σημερινή διοίκηση επιμείνει λίγες μέρες προ το εκλογών να πάρει μια τόσο σοβαρή απόφαση  .

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου