Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΕΠΟΣ ! ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ! Τι να λέμε τώρα εμείς οι κοντόφθαλμοι;



Τέλος .Ο δήμαρχος αυτός είναι το υβρίδιο του Μέγα Αλέξανδρου και του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή!
Ρε για ποια χωματερή και μ@λ@κίες λέμε εμείς; Εδώ σε 2-3 χρόνια η Φυλή θα είναι κάτι ανάμεσα στην Αλεξάνδρεια , την αρχαία Ρώμη , το Βατικανό και την Silicon Valley στο Σαν Φρανσίσκο !
Διαβάζω ΕΔΩ το νέο όραμα του δημάρχου για την Φυλή που το εμπνεύστηκε με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και με πιάνει μια ανατριχίλα.

Διαβάστε ρε ζαγάρια το σκεπτικό του ανθρώπου για τον μεγαλύτερο Χριστιανικό ναό του κόσμου 7.000 τμ που θα γίνει εδώ στην Φυλή ! Ο ναός θα κατασκευαστεί στα πρότυπα των μητροπολιτικών ναών της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού στα Τίρανα, του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι και της Αναλήψεως του Χριστού & Αγίου Ανδρέα στο Βουκουρέστι !!!

Διαβάστε ρε άσχετοι και κοντόφθαλμοι πως αναλύει το όραμα του δημάρχου μας ο υπεύθυνος του πρότζεκτ, που θα μεταμορφώσει ολοκληρωτικά και θα αναστήσει την περιοχή σε όλα τα επίπεδα κ. Γ. Πραχαλιάς :

Ο νέος μητροπολιτικός ναός της πόλης έχει ως έμπνευση το Μητροπολίτη μας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας, του οποίου το κοσμικό όνομα είναι Γεώργιος, κατάγεται από το ιστορικό Ροεινό της Αρκαδίας, στο οποίο βρίσκεται η φημισμένη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το καθολικό της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ιεράς Μονής Παναγίας Πηγανούσας του Ροεινού. Ονομάζονταν Πηγανούσα, γιατί είχε πηγανούσια μάρμαρα, όπως και η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης. Γιαυτό και από τον 11ο αιώνα που χτίστηκε η μονή καθιερώθηκε στην Αρκαδία η επίκληση «Άγιε μου Γιώργη απ το Ροεινό κι Αγιά Σοφιά της Πόλης». Ο νεαρός Γεώργιος από το Ροεινό της Αρκαδίας, εκάρη μοναχός στο μοναστήρι της Κέρκυρας, όπου ηγούμενος ήταν ο μετέπειτα Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας, μια εμβληματική μορφή της Ανατολικής Ορθόδοξης Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ο μοναδικός Οικουμενικός Πατριάρχης μετά το 1453 που δεν ήταν Τούρκος υπήκοος. Στο νεαρό ιεροδιάκονο Γεώργιο απεδόθη το πνευματικό όνομα Αθηναγόρας, σε ανάμνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα. Αφού η Θεία Πρόνοια μας χάρισε έναν τέτοιο Μητροπολίτη, οφείλουμε κι εμείς να φτιάξουμε μια αντίστοιχη Μητρόπολη.
Μέχρι σήμερα, ο μεγαλύτερος ναός στην Ελλάδα είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Ο νέος Μητροπολιτικός ναός της Φυλής θα είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, σύμφωνα με το όραμα του Ιωάννη Καποδίστρια, θα καλύπτει επιφάνεια περίπου 7.000 τμ και θα είναι ο μεγαλύτερος χριστιανικός ναός στον κόσμο. Ο ναός θα κατασκευαστεί στα πρότυπα των μητροπολιτικών ναών της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού στα Τίρανα, του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι και της Αναλήψεως του Χριστού & Αγίου Ανδρέα στο Βουκουρέστι. Το κόστος κατασκευής του νέου Μητροπολιτικού Ναού θα καλυφθεί από το Δήμο Φυλής, την Περιφέρεια Αττικής, την Κεντρική Διακυβέρνηση, την Εκκλησία της Ελλάδος και την Ελληνική Διασπορά.
Για την κατασκευή του νέου δημαρχείου και του μητροπολιτικού ναού θα προκηρυχθεί διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και θα αποτελεί ενιαίο σύμπλεγμα μεγάλων περιβαλλοντικών αναπλάσεων, τόσο εντός του υφιστάμενου Πάρκου Πόλης, όσο και των γύρω οικοδομικών τετραγώνων”
Είμαι άναυδος ! 
Τι να λέμε τώρα εμείς οι κοντόφθαλμοι; 
Θ.Ε.Μ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου