Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΕΔΣΝΑ : Αμοιβή «τεχνικού συμβούλου» για την νέα χωματερή 200.000 ευρώ !



Η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ  στην υπερεπείγουσα συνεδρίαση της 30/11/19  αποφάσισε να κάνει  πρόσκληση σε διαδικασία Διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης για την Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου με τίτλο: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ «ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤAΣΗΣ ΤΗΣ ΟΕΔΑ ΣΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου Ν. 4412/2016.

Πρόκειται  για την νέα χωματερή στην Φυλή.  Ένα νέο  έργο  που για τους   ευνόητους  λόγους   που αφορούν την εξαπάτηση των ιθαγενών   έχει ονομασθεί « ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ»
 Η   τρόπος ανάθεσης του έργου (ανταγωνιστική διαδικασία με διαπραγμάτευση)   περιλαμβάνει την υποβολή προτάσεων εκ μέρους των υποψηφίων, την αξιολόγησή τους, τη διαπραγμάτευση αυτών και εντέλει την υποβολή των τελικών προσφορών.
 Ειδικότερα, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, ως ακολούθως :
Α ́ Φάση: Επιλογή Συμμετεχόντων στη διαδικασία .
Β ́ Φάση: Πρόσκληση για υποβολή αρχικής προσφοράς και ανταγωνιστική διαπραγμάτευση (Στάδιο Ι ) και Υποβολή Τελικής Προσφοράς -Ανάθεση (Στάδιο ΙΙ ).
Στο πλαίσιο αυτό   με  περίφημη απόφαση 248/19 (υπό την προεδρία της κ. Δούρου)    συστάθηκε  Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και αποτελείται  από  υπαλλήλους του ΕΔΣΝΑ .  
Τώρα η Ε.Ε αποφάσισε να προσλάβει και  εξειδικευμένο σύμβουλο, προκειμένου να «αξιολογηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι προσφορές και να υποβοηθηθεί κατά τη διαπραγμάτευση τόσο αυτή όσο και η Υπηρεσία στην παρακολούθηση της εκτέλεσης της κύριας εργολαβικής σύμβασης, τόσο στο στάδιο εκπόνησης μελετών, όσο και στην κατασκευή και λειτουργία του έργου» .
Αντικείμενο του Τεχνικού Συμβούλου θα είναι  η  υποβοήθηση της Αναθέτουσας Αρχής στο στάδιο υποβολής και αξιολόγησης των προσφορών και στη διαπραγμάτευση .
Το συνολικό κόστος των  υπηρεσιών ανέρχεται  του Τεχνικού Συμβούλου  ανέρχεται στα 199.508,40ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%!
Η αποστολή της Πρόσκλησης θα απευθύνεται στους εξής οικονομικούς φορείς:-ENVIROPLAN ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ A.E.-ΕΠΤΑ A.E. -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-HYDROMENT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.-VM & A A.E. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Υ.Γ  Καλά ρε παλληκάρια συνδικαλιστές του ΕΔΣΝΑ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ  . Που είναι τώρα εκείνο το επιστημονικό προσωπικό του ΕΔΣΝΑ που υποτίθεται  πως είναι εξειδικευμένο και γνωρίζει άριστα τις διαγωνιστικές διαδικασίες  και τις διαδικασίες  παρακολούθησης  των έργων;
Τι ανάγκη έχει ο ΕΔΣΝΑ από ιδιώτες Τεχνικούς Συμβούλους;
Η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου  δεν είναι εκχώρηση αρμοδιοτήτων του ΕΔΣΝΑ σε ιδιώτες ; Ε ; Γιατί κάτι άλλα λέγατε πριν λίγα χρόνια.. 

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου