Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Με πορδές δεν βάφονται τα αβγά! του Θωμά Μπιζά

Ρητορικό το ερώτημα : γνωρίζετε κανένα που να δηλώνει πως είναι υπέρ της χωματερής στη  Φυλή; η απάντηση είναι όχι και ο λόγος είναι προφανής .
Η χωματερή της Φυλής είναι ένα κολοσσιαίων διαστάσεων περιβαλλοντικό έγκλημα και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Η προσωπική μου άποψη είναι πως η εγκατάσταση της Φυλής είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα- σκάνδαλο στην περιφέρεια της Αττικής. 

Η αλήθεια είναι πως λίγοι γνωρίζουν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος γιατί όλα αυτα τα χρόνια τα οργανωμένα συμφέροντα που λυμαίνονται τον ΕΔΣΝΑ και θησαυρίζουν από την μπίζνα των σκουπιδιών , έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης (κεντρικά και τοπικά) είτε γιατί ανήκουν στην ιδιοκτησία τους , είτε γιατί τα ενισχύουν οικονομικά μέσω των διαφημίσεων (και όχι μόνο). 
Αλλά δεν είναι μόνο τα μέσα που ελέγχουν . Τα πλοκάμια της μαφίας των σκουπιδιών φτάνουν μέχρι τα πανεπιστήμια , την δικαιοσύνη , τα υπουργεία , τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης τις ανεξάρτητες αρχές και δεν συμμαζεύεται .
Ομως παρ όλα αυτά  το κλείσιμο της εγκατάστασης της φυλής είναι ένα διαχρονικό αίτημα πως έχει συμβολοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν τολμά να το αμφισβητήσει και αυτό οφείλεται στην πολύχρονη δράση των κινημάτων , των λίγων ανθρώπων που ασχολούνται για πολλά χρόνια με αυτή την υπόθεση και βεβαίως των κομμάτων της αριστεράς που κατά καιρούς έχουν “σηκώσει” το ζήτημα . 
Οσες (βάσιμες) ενστάσεις και να υπάρχουν για την στάση και την συνέπεια όλων των παραπάνω , η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. 
Τώρα ακόμα και εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις για τη νέα χωματερή δεν τολμούν να υποστηρίξουν ότι κάνουν το σωστό και λένε πως κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και την καρδιά τους πέτρα. 
Από την άλλη βέβαια και συνωμοτούν και κάνουν πραξικοπήματα και παίρνουν  αποφάσεις σκάνδαλα και διαλέγονται με τους σκουπιδοεργολάβους προκειμένου να “γίνεται η δουλειά”  γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια και κόσμο και κινήματα.  
Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι  είναι πως όλα αυτά τα κάνουν γιατί τους το επιτρέπουμε  .
Αν στις καταλήψεις των γραφείων του ΕΔΣΝΑ δεν ήταν 50 αλλά 1000 άτομα κανείς δεν θα τολμούσε να πάρει απόφαση για νέα χωματερή στην Φυλή. 
Αν τις μελέτες για την ρύπανση από την χωματερή δεν τις ζητούσαν κάποια λίγα άτομα μέσω δικαστηρίων αλλά είχαν πάει εκατοντάδες κάτοικοι στο δημαρχείο της Φυλής να τα κάνουν λαμπόγυαλο,  ο δημαρχος θα τις είχε δώσει στην δημοσιότητα και θα είχε πάει σπίτι του για να μην πω σε καμιά φυλακή. 
Αν την επόμενη συγκεντρωση την κάνουμε στο Συνταγμα και είμαστε χιλιάδες δεν θα τολμήσουν να συνεχίσουν το διαγωνισμό. 
Αν δεν τους αφήσουμε σε χλωρο κλαρί και στον ΕΔΣΝΑ και στις συνεδριάσεις του Π-Σ θα το σκεφτούν εκατό φορές.
Αν  κάνουμε την δυτική Αθήνα “νέα Κερατέα”  θα τα μαζέψουν και θα φύγουν .
Η συγχωρεμένη η μάνα μου έλεγε “με πορδές δεν βάφονται τα αβγά” και είχε δίκιο.
Δεν φτάνει να έχεις δίκιο .. Πρέπει να ξέρεις και να το διεκδικείς. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου