Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Τα ψέματα του κ. Πατούλη για το «τέλος της χωματερής» και η σκληρή αλήθεια.



Βάζουμε οριστικά τέλος ως το 2025 τη λειτουργία της Φυλής ως «ανοικτής» χωματερής, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια, γιατί είναι μια επιλογή που υποβαθμίζει το περιβάλλον και επιβαρύνει τη δημόσια υγεία.
                                                                                                                                  Γ. Πατούλης
Ο κ. Πατούλης μας δουλεύει κανονικά.
Μας λέει πως ο ΕΔΣΝΑ δεν αναζητά νέους χώρους τελικής διάθεσης και πως θα κρατήσει την Φυλή ανοιχτή μέχρι να πάψει να δέχεται σύμμεικτα απορρίμματα και να μετατραπεί από ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ  . Δηλαδή η Φυλή θα εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός χώρος ταφής στην Αττική αλλά θα δέχεται σκουπίδια καλύτερης ποιότητας.
Θα  μπορεί δηλαδή να δέχεται  ΟΛΑ τα υπολείμματα ΟΛΩΝ   των εργοστασίων μηχανικής ανακύκλωσης απορριμμάτων.
Και το ερώτημα που μπαίνει είναι το εξής : αφού από το 2023 ( κατά τα λεγόμενα του κ. Πατούλη)  η Αττική θα έχει καλύτερης ποιότητας σκουπίδια που δεν θα προκαλούν με το θάψιμό τους πρόβλημα στο περιβάλλον, γιατί δεν κάνει άμεσα 2 και 3 νέους ΧΥΤΥ σε άλλες περιοχές εκτός δυτικής Αττικής; Γιατί επιμένει στο δόγμα «μόνο στην Φυλή για θάψιμο»;
Γιατί οι άλλες περιοχές της Αττικής δεν μπορούν να δεχτούν τα «καλύτερης ποιότητας απορρίμματα»  και μπορεί μόνο η Φυλή;
Παράλληλα σύμφωνα με αυτά που λέει ο κ. Πατούλης ο ΕΔΣΝΑ προχωρά άμεσα   «στην αναβάθμιση του ΕΜΑΚ Λιοσίων, ώστε να έχει τη  δυνατότητα να επεξεργάζεται την αυξημένη ποσότητα βιοαποβλήτων που θα κατευθύνονται στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, αφού δεν θα στέλνονται πλέον για θάψιμο χωρίς επεξεργασία στη Φυλή, όπως γίνεται σήμερα».
Προσέξτε τι εννοεί ο κ. Πατούλης : το ΕΜΑΚ θα δέχεται 250.000 τόνους σύμμεικτα σκουπίδια και αφού τα επεξεργαστεί ένα μέρος τους θα πηγαίνει για ανακύκλωση , ένα άλλο μέρος για καύση και τα υπολείμματα θα θάβονται δίπλα την χωματερή. Σε κάθε περίπτωση δηλαδή,  στην εγκατάσταση της Φυλής που βρίσκεται το ΕΜΑΚ θα πηγαίνουν 250.000 τόνοι σκουπίδια.
Και να ήταν μόνο αυτό; Ο κ. Πατούλης λέει πως εκτός από τους 250.000 τόνους σκουπίδια στο ΕΜΑΚ θα πηγαίνουν και 200.000 τόνοι βιοαπόβλητα .  Δηλαδή 450.000 τόνοι θα πηγαίνουν στην εγκατάσταση της Φυλής μόνο για το ΕΜΑΚ .
Να πάρουμε υπ’ όψη πως σήμερα το ΕΜΑΚ επεξεργάζεται μόνο 10.000 τόνους βιοαπόβλητα και βρωμάει το τόπος .
Ο κ. Πατούλης κρύβει την αλήθεια πίσω από βαρύγδουπους τίτλους για το τέλος της ανοιχτής χωματερής μετά το 2025 και τα παπαγαλάκια στην δυτική Αθήνα (και όχι μόνο)  αναπαράγουν την άθλια προπαγάνδα του για να εξαπατήσουν τους κατοίκους της Φυλής και των γύρω δήμων.
Η ουσία είναι πως ο κ. Πατούλης και όσοι άλλοι επιμένουν  στο δόγμα τα πάντα όλα στην Φυλή το κάνουν γιατί είναι δέσμιοι των εργολαβικών συμφερόντων που λυμαίνονται τον ΕΔΣΝΑ . Μόνο τα συμφέροντα της μαφίας των σκουπιδιών εξυπηρετεί το δόγμα τα πάντα όλα στην Φυλή.

Θ.Ε.Μ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου