Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

4 χρόνια ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ! στην αρχή σε αγνοούν ..




Στην αρχή σε αγνοούν, στη συνέχεια γελούν μαζί σου, μετά σε πολεμούν και στο τέλος νικάς.

Μαχάτμα Γκάντι

Το 2016 γεννήθηκε η ιδέα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Τους πρώτους μήνες λειτουργούσε σαν «συντονισμός πολιτών και συλλογικοτήτων» και μετά από μερικούς μήνες ονομάστηκε  ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσουμε ολοκληρωμένα για τον απολογισμό της δράσης του Δ.Μ και ο λόγος είναι απλός. Οι μεγάλοι αγώνες είναι μπροστά μας!

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως οι μεγάλες κινητοποιήσεις στην Κερατέα έγιναν όταν έφτασαν οι μπουλντόζες των εργολάβων . Το ίδιο έγινε και με τις μεγάλες  κινητοποιήσεις για την λυμματολάσπη στα Άνω Λιόσια που έγιναν όταν έφτασαν τα πρώτα φορτηγά φορτωμένα με λυμματολάσπη στη χωματερή …
Σε ότι αφορά το Δ.Μ φτάνει να πούμε πως άντεξε και κατοχυρώθηκε στις συνειδήσεις πολλών ανθρώπων γιατί στην διάρκεια όλων αυτών των χρόνων κατάφερε να καταγράψει σημαντικές νίκες μικρές ή και μεγαλύτερες . Φυσικά και οι ήττες είναι στο πρόγραμμα αλλά μόνο με ήττες κανείς οργανισμός δεν αντέχει στο χρόνο.
Θυμάμαι την πρώτη περίοδο που έκανε την εμφάνιση του το Δ.Μ .
Θυμάμαι τη Ρένα Δούρου στο περιφερειακό συμβούλιο να χαρακτηρίζει (εν μέσω χειροκροτημάτων)  τον Τάσο τον Κεφαλά που είχε μιλήσει εκ μέρους του Δ.Μ στη συνεδρίαση του Π.Σ , ως εκπρόσωπο μια μονοπρόσωπης συλλογικότητας.
Θυμάμαι κάτι άθλια και προσβλητικά δελτία τύπου που άφηναν αιχμές ότι εμείς θέλουμε την διαιώνιση του αίσχους της Φυλής.
Θυμάμαι τις επιθέσεις στο Νίκο τον Σακούτη γιατί με την αποφασιστική του στάση στήριζε το Δ.Μ . Στον Χρήστο τον Κουρνιώτη , τον Κώστα Λουμιώτη και τόσους άλλους που συμμετείχαν στο Δ.Μ παρά τις αντιρρήσεις των πολιτικών τους χώρων
Θυμάμαι τον δήμαρχο Φυλής όταν τον πιέζαμε να μας δώσει τις γνωστές μελέτες , να λέει στο δημοτικό συμβούλιο με το γνωστό του  κουτσαβάκικο ύφος ότι «εγώ αυτούς τους γράφω στα αρχίδια μου» και πως 2.5 χρόνια αργότερα τις έδωσε βάζοντας την  ουρά στα σκέλια. 
Τις συνεχείς επιθέσεις στελεχών του ΚΚΕ και άλλων δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που χαρακτήριζαν το Δ.Μ παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Θυμάμαι  τις απειλές τους για απόλυση στη Ρούλα τη Φώτου  όταν στολίσαμε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων .
Την περιφρόνηση των υπηρεσιών του ΕΔΣΝΑ και των υπουργείων που δεν καταδέχονταν να μας απαντούν. Το εμπάργκο μεγάλης μερίδας του τύπου στο Δ.Μ .
Τις χυδαίες επιθέσεις διαφόρων τοπικών μέσων στα δυτικά που σχετίζονταν με το δήμο Φυλής και τους σκουπιδοεργολάβους .
Τους τραμπουκισμούς του Μπουραίμη και της παρέας του στο πρόσωπό μου  κάτω από τα χαχανητά των χρυσαυγιτών το καλοκαίρι του 2018.
Τα εξώδικα και τις απειλές κάτι γραφικών τύπων που είχαν καβαλήσει το καλάμι  επειδή ήταν μέλη της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ και προστατευόμενοι του εργολάβου.
Θυμάμαι τον Πατούλη να  κάνει χυδαίες προσωπικές επιθέσεις σε στελέχη του Δ.Μ πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντα του . Την επίθεση των ΜΑΤ με τα χημικά τη μέρα της ορκωμοσίας του στο Ζάππειο .
Είναι ατελείωτος ο κατάλογος από ειρωνείες , από προσωπικές επιθέσεις και απειλές στους ανθρώπους του Δ.Μ . Τόσο ατελείωτος που είναι δύσκολο να καταγραφεί.
Αποφεύγω συνειδητά για πολλούς  και διαφορετικούς λόγους να ερμηνεύσω αυτές τις συμπεριφορές. Δεν ήταν όλοι ίδιοι , ούτε είχαν τα ίδια κίνητρα . Άλλοι το έκαναν γιατί ήθελαν να υπερασπιστούν την δική τους εξουσία , άλλοι γιατί είναι ελάχιστοι πολιτικά και σαν άνθρωποι , άλλοι γιατί είναι εξαρτημένοι από τα βρώμικα λεφτά των αντισταθμιστικών και άλλοι εξαρτημένοι από τους σκουπιδοεργολάβους.
Στη μεγάλη σύσκεψη του Δ.Μ στην Πετρούπολη,  ο Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι  αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Δ.Μ για τους αγώνες τους  και ο Γιάννης Πρωτούλης στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ αναφερόμενος στους ανθρώπους του Δ.Μ που κατάφεραν και πήραν τις μελέτες είπε : είναι και αυτοί αγωνιστές δεν είμαστε μόνο εμείς.  
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η στάση αυτών των κορυφαίων στελεχών της αριστεράς σηματοδοτεί και αλλαγή στάσης των κομμάτων τους απέναντι στο Δ.Μ. Είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός.
Ωστόσο αυτές οι δηλώσεις και αυτές οι στάσεις δείχνουν κάτι που επιβεβαιώνει την εκτίμησή μου πως όλοι αυτοί που μας πολέμησαν στο παρελθόν δεν το έκαναν έχοντας τα ίδια κίνητρα.
Αυτοί που δεν έχουν δεσμεύσεις από συμφέροντα ξεχωρίζουν.
Ωστόσο οι άνθρωποι του Δ.Μ ξέρουν πολύ καλά πώς φτάσαμε ως εδώ και θα συνεχίσουν αγόγγυστα  την προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου ανθρώπων και δυνάμεων που δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούν σε όλα μεταξύ τους.  Θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε σε ανθρώπους και δυνάμεις που στο παρελθόν μας θεώρησαν αντίπαλους αλλά ξέρουμε πως έχουμε μαζί τους κοινούς στόχους και επιδιώξεις.
Ας πούμε λοιπόν τώρα και το δικό μας «μυστικό» .
Ποτέ δεν μας άρεσε η έπαρση . Ποτέ δεν καυχηθήκαμε  ότι τα κάνουμε όλα  καλά ή πως δεν κάνουμε λάθη. Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε πως είμαστε μόνο εμείς που αγωνιζόμαστε για να σταματήσει το έγκλημα της Φυλής.
Δεν είμαστε καυχησιάρηδες αλλά ταμαχιάρηδες .

Υ.Γ 1) σήμερα μια νέα γενιά  ανθρώπων συμμετέχει στο Δ.Μ φέρνοντας ένα αέρα ανανέωσης και φρέσκιες ιδέες και πρακτικές . Αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί και γιατί να το κρύψουμε; Μας κάνει και υπερήφανους.





Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου