Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Ξεπερνά κάθε όριο ο ΕΔΣΝΑ και αναμένονται θύελλες ..


Δεν είναι μόνο οι παράνομες και καταχρηστικές αποφάσεις για τις νέες χωματερής στη Φυλή .
Δεν είναι μόνο ότι κάνουν κουρελόχαρτο το υφιστάμενο ΠΕΣΔΑ καταργώντας αυθαίρετα εγκαταστάσεις για ΧΥΤΥ και ΜΕΑ (μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων ) σε άλλα μέρη της Αττικής , δημιουργώντας μια εγκατάσταση τέρας στη Φυλή .

Μετατρέπουν τον ΕΔΣΝΑ σε όχημα προκειμένου να περάσει η κυβέρνηση τις ΣΔΙΤ και στην Αττική , σχεδιάζοντας  να δώσουν  στο  ΦοΔΣΑ ένα επιτελικό ρόλο κατά τα πρότυπα του επιτελικού κράτους που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στους ιδιώτες την πλήρη διαχείριση .
Με τις συμβάσεις που υπογράφουν για τη διαχείριση των ΒΑΑ (βιοαποβλήτων) με ορισμένους δήμους όπως ο δήμος  Αθηναίων,  προωθούν την ιδιωτικοποίηση διά της πλαγίας και στον τομέα της διαχείρισης των ΒΑΑ.
Παίρνουν σκανδαλώδεις αποφάσεις για να βάλουν στο παιχνίδι της ανακύκλωσης νέους παίχτες όπως η ιδιωτική εταιρεία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» για να  εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.
Και όλα αυτά με διαδικασίες αδιαφανείς και πρωτόγνωρες που πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας.
Αυτός ο ΕΔΣΝΑ δεν  εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντα των  δήμων  της Αττικής .
Εξυπηρετεί με προκλητικό τρόπο τα συμφέροντα συγκεκριμένων εργολαβικών ομίλων που έχουν αναλάβει «κατ΄ αποκοπή»  τη λειτουργία των βασικών δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ και κάποιων νέων παιχτών όπως η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».
Προκειμένου να τα περνούν όλα αυτά χωρίς κραδασμούς έχουν εξασφαλίσει (με το γνωστό κόλπο  των υπέρογκων αντισταθμιστικών ) τη στήριξη του  δημοτικού κατεστημένου του δήμου Φυλής και του εργοδοτικού σωματείου εργαζομένων .
Όμως με αυτές  τις  πολιτικές  ο ΕΔΣΝΑ απονομιμοποιείται πολιτικά και ηθικά.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΔΣΝΑ , υπάρχουν τόσες  αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων της δυτικής Αθήνας των δήμων του Πειραιά και της ανατολικής Αττικής που εναντιώνονται στις αποφάσεις της Ε.Ε .
Περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις , πολιτικά κόμματα , περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν μαζικά τις αποφάσεις και τις πρακτικές της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ .
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνει ανοιχτά πως δεν θα ανεχτεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η αθλιότητα .
Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή .
Όταν οι αποφάσεις της Ε.Ε θα αρχίσουν να υλοποιούνται , θα υπάρξει πραγματική θύελλα και τεθεί σε ανοιχτή αμφισβήτηση η ίδια η ύπαρξη του ΕΔΣΝΑ .
Έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες .

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου