Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

1991-2021 : 30 χρόνια κοροϊδία σε 7 φωτογραφίες

 

Πριν από 30 χρόνια,  στις 14 Ιουνίου 1991,  ο τότε δήμαρχος Άνω Λιοσίων Νίκος Παπαδήμας  και ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ (σημερινού ΕΔΣΝΑ)  Γιώργος Λαντζουράκηςμε αφορμή τον κορεσμό της χωματερής του Σχιστού,  κατάφεραν  να  εξασφαλίσουν την συναίνεση  του δημοτικού συμβουλίου των Άνω Λιοσίων προκειμένου η χωματερή των Άνω Λιοσίων να δέχεται τα σκουπίδια όλης της Αττικής.

Προκειμένου να πείσουν ή καλύτερα να εξαπατήσουν το δημοτικό συμβούλιο,  υποσχέθηκαν 2 πράγματα : 1) ότι η χωματερή των Άνω Λιοσίων θα κλείσει σε 3 χρόνια και 2) ότι ο δήμος Άνω Λιοσίων θα λαμβάνει αντισταθμιστικά ίσα με το 3% επί των τακτικών εσόδων των δήμων μελών του ΕΣΔΚΝΑ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΔΚΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ :

 




ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΔΚΝΑ ΣΤΟ Δ.Σ (Γιώργος Λαντζουράκης)

 

 

Η χωματερή που θα έκλεινε σε 3 χρόνια άντεξε ως το 2004 και τότε αποφασίστηκε η επέκταση της στα διοικητικά όρια του δήμου Φυλής .

Πρωταγωνιστές στο ίδιο έργο ήταν  ο τότε πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Νίκος Χιωτάκης (σημερινός αντιπρόεδρος του ΕΣΔΝΑ ) και ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης (σημερινό μέλος της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ).

 Με μοναδική προϋπόθεση την συνέχιση της καταβολής των αντισταθμιστικών , το δημοτικό συμβούλιο Φυλής αποφάσισε να παραχωρήσει έκταση  500 στρεμμάτων για άλλα 20 χρόνια προκειμένου να πηγαίνουν εκεί για θάψιμο τα σκουπίδια της Αττικής. 

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΦΥΛΗΣ ΤΟ 2004


 

Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ


 

 Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 



 

Όταν γέμισε και ο ΧΥΤΑ της Φυλής, η πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Ρένα Δούρου και τα μέλη της Ε.Ε αποφάσισαν να κάνουν ένα ακόμα ΧΥΤΑ που θα μπορεί να υποδεχτεί άλλα 4.000.000 κ.μ σκουπίδια .

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ
 


Τώρα ο Πατούλης, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους άρχοντες της Φυλής,   μεθοδεύει και νέα χωματερή στην περιοχή της Γ Φάσης όταν θα γεμίσει και η σημερινή χωματερή.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται  με τους ίδιους πρωταγωνιστές . Τον ΕΔΣΝΑ και τους δημοτικούς άρχοντες της Φυλής .

Σύμφωνα με τη γνωστή ρήση του Κάρλ Μάρξ : Στην ιστορία άνθρωποι και γεγονότα εμφανίζονται δύο φορές: την πρώτη σαν τραγωδία και  τη δεύτερη σαν φάρσα.

Στη δική μας ιστορία,  άνθρωποι και γεγονότα εμφανίζονται όχι δυο , αλλά πολλές φορές .

 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου