Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Κοινοτικό Συμβούλιο Καματερού : Άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή! ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !



   ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 

 Με τις διατάξεις του άρθρου  83 παρ.2 στ. και 2ζ. του Ν.3582/10 πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με τις διατάξεις του άρθρου 84 παρ. 2στ  το Κοινοτικό Συμβούλιο μεριμνά για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της αισθητικής περιοχών, καθώς και για την καθαριότητα αυτών, και 2ζ) την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων της περιοχής.

  Σύμφωνα με το σκεπτικό της ανωτέρω εισήγησης,  θεωρούμε επιβεβλημένη την παρέμβαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Καματερού και εν συνεχεία σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κ.Γεώργιο-Σταύρο Τσίρμπα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, να παρέμβουμε έγκαιρα εντός των χρονικών ορίων της δημόσιας διαβούλευσης, ώστε να αποτραπεί η υλοποίηση του έργου του νέου ΧΥΤΑ.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Καματερού απορρίπτει συνολικά τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του νέου ΧΥΤΑ Φυλής που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με καταληκτική ημερομηνία (3.2.2021) και δηλώνει αντίθετο στη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή.

Διατυπώνουμε άποψη και ζητούμε το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή.Η Υγεία και η Ποιότητα Ζωής του λαού της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής δεν παζαρεύεται. Όχι άλλα εγκλήματα τύπου Φυλής στην Αττική.

Παρακαλούμε η παρούσα απόφαση να διαβιβαστεί στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου για να λάβουν γνώση και λόγω αρμοδιότητας  να προβούν  στις απαραίτητες από το νόμο  ενέργειες.        

   

Η παραπάνω απόφαση πήρε α/α 1/ 2021

ΔΡΟΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ πρόεδρος

Τα μέλη :

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΣΧΙΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΘΑΝΑΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ-ΛΥΤΡΑ ΒΑΪΑ

ΜΠΙΖΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

                                

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου