Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Πέμπτη 12/4, στις 19:30: σε σύσκεψη φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών καλεί το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ



Οι τελευταίοι μήνες είναι περίοδος καταιγιστικών εξελίξεων στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, που έχουν την «τύχη» να φιλοξενούν το μεγαλύτερο σκουπιδότοπο της Ευρώπης. Τα τελευταία κύτταρα του ΧΥΤΑ επεκτείνονται και βαθαίνουν για να χωρέσουν τα σκουπίδια λίγων μηνών ακόμη, στο ΕΜΑΚ έχουν δρομολογήσει την αύξηση της δυναμικότητάς του, συζητούν για νέο ΧΥΤΑ στην γ΄ φάση, αναζητούν νέους χώρους επεξεργασίας και ταφής πάλι στη Δυτική Αττική (Μουσαμάς, Μελετάνι, ΤΙΤΑΝ κ.ά).

Από πάνω, έρχεται στο φως η απαράδεκτη απόκρυψη μελετών από το δήμαρχο Φυλής κ. Παππού, που αποκαλύπτουν τη συνεχή και εκτεταμένη ρύπανση της ευρύτερης περιοχής, σε αέρα, έδαφος και υπόγεια νερά. Για να «χρυσώσουν το χάπι», μιλούν για μια ψευδεπίγραφη ανάπλαση και για ενεργειακό «πάρκο», πάνω σε μια τοξική βόμβα και σε μια εγκατάσταση που συνεχίζει να λειτουργεί.
Φτάνει πια! Η περίοδος του εφησυχασμού και της αδράνειας παρατράβηξε! Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αντιδράσουμε μαζικά, ενωτικά και δυναμικά, προτού οριστικοποιηθούν νέες επιλογές, καταδικαστικές για τις περιοχές μας.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί φορείς, συλλογικότητες και πολίτες της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής σε σύσκεψη, την Πέμπτη 12/4/2018, στις 19:30, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Α. Λιοσίων (Λ. Φυλής 165), με αντικείμενο την ενημέρωση και την ανάληψη πρωτοβουλιών για κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου