Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Σημαντική νίκη των πολιτών η ανάκληση της άδειας καύσης σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ

ΣΧΟΛΙΟ : ο ΕΔΣΝΑ ακούει; Και αν ακούει γιατί επιμένει στην αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής; Ποια τσιμεντοβιομηχανία θα απορροφήσει τις τεράστιες ποσότητες RDF/ SRF ;

Την ανάκληση της θετικής γνωμοδότησης που δόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην ΑΓΕΤ το 2014 για την χρήση εναλλακτικών καυσίμων, αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο.Πρόκειται για μια απόφαση – σταθμός που έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα και δεν αποκλέιεται να σηματοδοτήσει αλυσιδωτές εξελίξεις. Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη το υπουργείο πλέον καλέιται να επαναξετάσει την απόφαση του για την χρήση του rdf απο την ΑΓΕΤ.

Για μια πρώτη μεγάλη νίκη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου και των φορέων της πόλης που απο τη πρώτη στιγμή με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις δημοσιοποίησαν τους κινδύνους που κρύβει η καύση των σκουπιδιών.
 Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ακούγοντας τις χιλιάδες φωνές Βολιωτών που φωνάζουν ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, έλαβε ομόφωνη απόφαση για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασής του με την οποία γνωμοδοτούσε θετικά για την καύση.Η περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στον Βόλο με την καύση σκουπιδιών συγκλόνισε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε μεγάλο βαθμό οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση. Το συμβούλιο συμφώνησε μέχρι τις 12 Απριλίου 2018 να καθαρογραφεί η απόφαση και να παραδοθεί από το μέλος του κ. Γιώργο Σταμπουλή ιδιοχείρως στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο.Σύμφωνα πάντως και με τη κ Κολυνδρίνη δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις και απο την πλευρά του υπουργείου.
Περιμένουμε τώρα τους κυβερνητικούς βουλευτές να βγουν από το καβούκι των ενοχών και να πιέσουν τον υπουργό να ανακαλέσει την άδεια καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Αν δεν ανακληθεί από το υπουργείο, όλες αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν αξία και η τσιμεντοβιομηχανία θα συνεχίσει να καίει σκουπίδια από την Ιταλία, αναφέρεται στην ανακοίνωηση της επιτροπής αγώνα πολιτών.
Το ενδεχόμενο κατάθεσης μήνυσης κατά της ΑΓΕΤ, εξετάζει η επιτροπή, για μη νόμιμες ενέργειες όσον αφορά στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Η επιτροπή ζήτησε από το Τελωνείο τα συνοδευτικά έγγραφα των πλοίων που μεταφέρουν υλικό για καύση στην ΑΓΕΤ τους τελευταίους έξι μήνες και αν δεν τα λάβουν σκοπεύουν να ζητήσουν εισαγγελική παρέμβαση, διότι πρόκειται για καθοριστικό στοιχείο απόδειξης ότι η εταιρεία δεν καίει RDF αλλά κάποιο άλλο υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου