Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η ρύπανση... θόλωσε τον δήμαρχο . του Στέργιου Ζιαμπάκα

Δημαρχείο Φυλής- Χρήστος Παππούς 
Απέκρυπτε για 2,5 χρόνια τις μελέτες με τις τρομακτικές συγκεντρώσεις ρύπων στην ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ Φυλής και έσπευσε κατόπιν εορτής να συμμορφωθεί στην πρόταση των μελετητών, αλλά με γνώμονα την... αιτιολόγηση της πρώτης απόκρυψης.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει για τον δήμαρχο Φυλής, Χρ. Παππού, μετά τη νέα αποκάλυψη του συντονισμού συλλογικοτήτων «Δυτικό Μέτωπο».
Ο δήμαρχος είχε παραγγείλει τις μελέτες για την καταγραφή ρυπαντικών φορτίων τον Οκτώβριο του 2015. Μεταξύ άλλων, οι μελετητές διαπίστωσαν συγκέντρωση ραδιενεργών στοιχείων στην περιοχή της παλιάς -ανενεργού πλέον- χωματερής.
Πρότειναν στον δήμαρχο να απευθυνθεί στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) για περαιτέρω έρευνα. Το έκανε, με καθυστέρηση 2,5 χρόνων και μόνο εφόσον υπήρξαν καταγγελίες, όπως αποδεικνύεται.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Παππούς απάντησε στις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» (28/3/2018) επικαλούμενος έγγραφο της ΕΕΑΕ, όπου τα συμπεράσματα των μελετών του 2015 κρίνονταν «μη επιστημονικά τεκμηριωμένα… αβάσιμα και ανυπόστατα».
Αλλά από το έγγραφο που κοινοποίησε έλειπαν δύο απαραίτητες πληροφορίες: πότε ζήτησε ο δήμαρχος την άποψη της ΕΕΑΕ και πότε αυτή τού απάντησε.
Το έγγραφο του δήμου χωρίς ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου  και κάτω η απάντηση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας στο «Δυτικό Μέτωπο» με την ημερομηνία και τον αριθμό πρωτοκόλλου Το έγγραφο του δήμου χωρίς ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου και κάτω η απάντηση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας στο «Δυτικό Μέτωπο» με την ημερομηνία και τον αριθμό πρωτοκόλλου |
Το «Δυτικό Μέτωπο» απευθύνθηκε για τα παραπάνω στην ΕΕΑΕ και από την απάντησή της προκύπτει ότι:
● Το μεν αίτημα του δημάρχου στην ΕΕΑΕ υποβλήθηκε στις 20/3/2018 -μία ημέρα μετά τη δεύτερη συνάντησή του με μέλη της συλλογικότητας και δημοτικούς συμβούλους όπου, σύμφωνα με το συντονιστικό, υποστήριξε ότι παρότι οι μελέτες τού 2015 εκπονήθηκαν, δεν τις είχε στην κατοχή του (για την πρώτη συνάντηση έχει καταγγελθεί ότι ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν μελέτες).
Η δε απάντηση της ΕΕΑΕ εστάλη στον δήμαρχο στις 28/3/2018. Λίγες ώρες δηλαδή μετά την κυκλοφορία της «Εφ.Συν.» στα περίπτερα.
Απίστευτο! Επρεπε, δηλαδή, ένα θέμα δημόσιας υγείας και μεγάλων περιβαλλοντικών διαστάσεων να «σηκωθεί» κινηματικά και να ερευνηθεί δημοσιογραφικά από την εφημερίδα μας για να ανταποκριθεί ο δήμαρχος στην πρόταση των μελετητών, στους οποίους ο ίδιος απευθύνθηκε 2,5 χρόνια νωρίτερα!
Καταγγέλλοντας τον δήμαρχο για συνεχιζόμενα ψεύδη, το «Δυτικό Μέτωπο» απαιτεί να απολογηθεί για παράβαση καθήκοντος και σκόπιμη απόκρυψη στοιχείων που συνδέονται με σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των πολιτών.
Τέλος, σε χθεσινή συνάντηση με την εισαγγελέα Περιβάλλοντος τα μέλη του συντονιστικού έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα επισπευσθεί η διαδικασία αναζήτησης του συνόλου των μελετών.

 http://www.efsyn.gr/arthro/i-rypansi-tholose-ton-dimarho

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου