Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

“Σκάνδαλο μελετών” Ψέματα κατά συρροή και κατ επανάληψη από τον δήμαρχο Φυλής . Σφοδρή αντίδραση από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ .

η παρέμβαση του Χρήστου Κουρνιώτη

η παρέμβαση του Θωμά Μπιζά 

η παρέμβαση της κ. Κολλιού
η "απολογία" του δήμαρχου Φυλής 
Ενάμιση μήνα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των κρυμμένων μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ , η παρουσία δεκάδων κατοίκων της περιοχής στην πρωινή !! συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υποχρέωσε τον δήμαρχο να μιλήσει δημόσια για την υπόθεση.
Ο δήμαρχος είχε ορίσει πρωινή ώρα την συνεδρίαση του συμβουλίου με 29 άσχετα θέματα  για να αποφύγει την κατακραυγή , αλλά δεν τα κατάφερε.
Μετά την σφοδρή επίθεση που δέχτηκε από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ο δήμαρχος στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , αράδιασε και πάλι ένα σωρό ψέματα για να πείσει πως είναι θύμα πλεκτάνης κάποιων σκοτεινών δυνάμεων που θέλουν την χωματερή που θέλει να διώξει ο ίδιος !
Είπε πως τον έπιασε κορόιδο η εταιρεία asprofos και ανέθεσε την διενέργεια της μελέτης σε άλλη εταιρεία την viogas η οποία δεν υπάρχει σήμερα και η οποία ασχολείτο με τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων.
Είπε ακόμα πως η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας απέρριψε ως αβάσιμη την μελέτη της asprofos.
Τέλος είπε πως παρέδωσε τις μελέτες στην εισαγγελέα περιβάλλοντος .
Τι δεν είπε;
Δεν είπε πως η εισαγγελέας περιβάλλοντος ενεργεί ύστερα από την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ . Αν τις παρέδωσε λοιπόν τις μελέτες , το έκανε γιατί υποχρεώθηκε να τις παραδώσει μετά την μηνυτήρια αναφορά του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
Δεν είπε πως ζήτησε την γνώμη της επιτροπής ατομικής ενέργειας στις 20/3/2018 – με 2.5 χρόνια καθυστέρηση και μία ημέρα μετά τη δεύτερη συνάντησή του με το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ όπου υποστήριξε ότι παρότι οι μελέτες τού 2015 εκπονήθηκαν, δεν τις είχε στην κατοχή του!!  Σ Σ (στην πρώτη συνάντηση έχει ισχυριστεί ότι δεν υπάρχουν καν αυτές οι μελέτες)!! .
Δεν είπε πως η απάντηση της ΕΕΑΕ εστάλη στον δήμαρχο στις 28/3/2018 λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» και δεν είπε πως η επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ασχολείται μόνο με τα θέματα της ραδιενέργειας και όχι με τα ευρήματα για την μόλυνση του υπεδάφους των εδαφών και της ατμόσφαιρας από τους δεκάδες  ρυπαντές του ΧΥΤΑ.
Δεν είπε πως παραποίησε ο ίδιος το έγγραφο της επιτροπής για να μην φανεί η ημερομηνία και ο αριθμός πρωτοκόλλου .
Δεν είπε αν αποφάσισε μόνος του το 2015 να εξαφανίσει τις μελέτες ή αν είχε και συνεργούς .
Το κυριότερο είναι ότι δεν είπε για ποιόν λόγο είχε παραγγείλει τις μελέτες αυτές αφού δεν είχε σκοπό να τις αξιοποιήσει και ποιους ήθελε να εκβιάσει .
Δεν είπε με ποιο δικαίωμα παίζει παιχνίδια με την υγεία χιλιάδων ανθρώπων.

Δείτε σε βίντεο την “απολογία” του δήμαρχου και τις παρεμβάσεις του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου