Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Δήμος Κηφισιάς: Ημερίδα για το πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων «Πληρώνω όσο Πετάω»

 
Ενημερωτική Ημερίδα για τη Διάδοση των Αποτελεσμάτων του Έργου PAYT- (Pay As Υou Throw) – ΠΟΠ – (Πληρώνω όσο Πετάω για τα Απορρίμματά μου) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δημάρχου Β. Γκατσόπουλου» του Δήμου Κηφισιάς (Δ/νση: Δημαρχείο Κηφισιάς, Διονύσου & Μυρσίνης 2).

Στο Δήμο Κηφισιάς έχει ξεκινήσει σε πιλοτική φάση, η εφαρμογή του έργου “Pay as you throw – Πληρώνω όσο πετάω” (PAYT) , από το καλοκαίρι του 2014, όπου και παραχωρήθηκε εκ μέρους του Δήμου σημείο για την τοποθέτηση του συστήματος, το οποίο καταγράφει και παρέχει ασφαλή δεδομένα σχετικά με την ποιότητα και την ποσότητα των αποβλήτων στους κάδους.
Συγκεκριμένα, το πιλοτικό σύστημα καταγράφει ψηφιακά δεδομένα σχετικά με το βάρος των απορριφθέντων αποβλήτων (σύμμεικτων ή ανακυκλώσιμων), τα οποία αποστέλλονται σε κεντρικό διακομιστή και αξιολογούνται αναλόγως.
Η πιλοτική εφαρμογή του έργου «ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ ΠΕΤΑΩ» που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση.
Οι συμμετέχοντες φορείς είναι οι: ΑΡΒΙΣ Περιβαλλοντικές Επιχειρήσεις Ελλάδος Α.Ε., Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων (Helesi), Εργαστήριο Οργάνωσης Παραγωγής, Tομέας Βιομηχανικής Διοίκησης, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πληροφορική Μηχανική Α.Ε.
 
http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/dimos-kifisias-imerida-gia-to-programma-diaxeirisis-aporrimmaton-plirono-oso-petao

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου