Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ. (μια μικρή ιστορική αναδρομή) του Θωμά Μπιζά.
Το 2005 και το 2008 είχα την τύχη και την τιμή να συνοδεύσω τους προέδρους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέκο Αλαβάνο και  τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή τους  στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ Φυλής . Ήμουν τότε συνδικαλιστής στους ΟΤΑ,  εργαζόμενος στον ΕΔΣΝΑ και γνωστός για την συμμετοχή μου στα κινήματα για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
 Και οι δυο σύντροφοι μας  επέλεξαν για συμβολικούς λόγους  ο ΧΥΤΑ της Φυλής να είναι  ο χώρος που θα έκαναν μια τις πρώτες δημόσιες  παρεμβάσεις σαν νέοι πρόεδροι του κόμματος .
Με αυτήν την συμβολική κίνηση  ήθελαν και οι δύο να δείξουν  την προτεραιότητα που θα είχαν για τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ  τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα και τα προβλήματα των ανθρώπων των λαϊκών συνοικιών .
Η αλήθεια είναι ότι το κόμμα,  πράγματι ασχολήθηκε σοβαρά και πως το ζήτημα του ΧΥΤΑ Φυλής  συμπεριλήφθηκε  στο πρόγραμμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ  που παρουσίασε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στις  11/10/2011 στα γραφεία της ΠΟΕ –ΟΤΑ.  
Η  Ρένα Δούρου ανέδειξε το ζήτημα του ΧΥΤΑ Φυλής ως κεντρικό πρόβλημα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική , ακύρωσε τους διαγωνισμούς για τις ΜΕΑ με ΣΔΙΤ στην εγκατάσταση της Φυλής  και  για πρώτη φορά έγινε αναφορά στον νέο ΠΕΣΔΑ για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής.

Η υπόθεση του της  ΧΥΤΑ της Φυλής εδώ και μερικά χρόνια δεν είναι  πλέον μια υπόθεση λίγων ακτιβιστών ή μερικών περιθωριακών συνδικαλιστών με σκουπιδο- εμμονές σαν την αφεντιά μου.  
Ο ΧΥΤΑ Φυλής είναι μια υπόθεση με την οποία έχουν  ασχοληθεί  και  για την οποία  έχουν δεσμευτεί προσωπικά ο πρωθυπουργός της  χώρας και η περιφερειάρχης της Αττικής.
Ο ΧΥΤΑ Φυλής είτε το θέλουν ,  είτε δεν  το θέλουν τα διάφορα οργανωμένα συμφέροντα  και ορισμένοι  τοπικοί άρχοντες θα κλείσει.
Θα έρθει η μέρα που στον χώρο αυτό  θα πέσει συμβολικά η  τελευταία φτυαριά  χώμα για να σκεπάσει τα τελευταία σκουπίδια.
Ας ελπίσουμε να είμαστε παρόντες και σε αυτήν την ιστορική τελετή ..
Θωμάς Μπιζάς.

1 σχόλιο:

  1. Επιβάλλεται να μη γίνει τίποτα χειρότερο αυτή τη στιγμή στη χωματερή, όπως η χρήση του λατομείου Μουσαμά. Άμεσα να καταφέρουμε αλλαγές και δεσμεύσεις στο νέο ΠΕΣΔΑ, που να οδηγούν στο κλείσιμο της χωματερής ως το 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή