Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλη μερα η σημερινή για την Κυβέρνηση και για τα δικά μας κινήματα. Κυρώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ)



Όλο το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων

Κυρώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) το οποίο εκπονήθηκε σε συμμόρφωση με Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου 2008 «για τα απόβλητα και την κατάργηση ορισμένων οδηγιών» .
Για τους σκοπούς της παρούσας κοινής υπουργικής απόφασης νοούνται: α. «Πράσινο Σημείο»: οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος με κατάλληλη κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό, οργανωμένος από το Δήμο, ώστε οι δημότες να αποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, χωριστά συλλεγέντα, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρωσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση. β. «ΚΑΕΔΙΣΠ (Κέντρο Ανακύκλωσης, Εκπαίδευσης Διαλογής στην Πηγή)»: χώρος για τον οποίο ισχύουν σε ότι αφορά στις υποδομές τα αναφερόμενα για το πράσινο σημείο, σε συνδυασμό με εκπαίδευση για την Διαλογή στην Πηγή, και όπου ενσωματώνονται πρωτοβουλίες κοινωνικής οικονομίας. γ. «Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων»: Επιχειρησιακά σχέδια που καταρτίζονται από τους Δήμους για την διαχείριση των αποβλήτων τους, προκειμένου μετά από αξιολόγηση και σχετική επεξεργασία να ενσωματωθούν από τον αρμόδιο φορέα κατά τη διαδικασία εκπόνησης των ΠΕΣΔΑ.
Το περιεχόμενο του ΕΣΔΑ και του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων περιγράφεται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο.

 δείτε εδώ το σχέδιο

δείτε εδώ το σχέδιο

www.dikaiologitika.gr


www.dikaiologitika.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου