Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Γ. Κατρούγκαλος: Αδιαπραγμάτευτη η μη μείωση των κύριων συντάξεων




Όπως υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του, ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος και η μη μείωση των κύριων συντάξεων είναι αδιαπραγμάτευτα, ενώ στόχος είναι να μην μειωθούν και οι επικουρικές.

Σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το ασφαλιστικό προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», υπογραμμίζοντας ότι στην περίπτωση που εμφανιστούν δυσκολίες, θα υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις από την κυβέρνηση.

Όπως υπογραμμίζει ο Γ. Κατρούγκαλος, ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος και η μη μείωση των κύριων συντάξεων είναι αδιαπραγμάτευτα, ενώ στόχος είναι να μην μειωθούν και οι επικουρικές. Ο υπουργός προσθέτει πως «αν διαπιστώσουμε δογματισμούς και ακαμψίες, θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση αξιοποιώντας τα διεθνή και κοινωνικά μας ερείσματα». Για τον σκοπό αυτό, όπως αναφέρει, «προσκαλέσαμε το Ευρωκοινοβούλιο να παρακολουθεί ενεργά τη διαπραγμάτευση και ζητήσαμε τεχνική υποστήριξη, μεταξύ άλλων, από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας».
Ο Γ. Κατρούγκαλος επαναλαμβάνει ότι η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης επιφέρει «μια προοδευτική και ορθολογική τομή στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας», με θεμελιώδεις αρχές την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη (πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ).
Τους στόχους της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση περιέγραψε αναλυτικά ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής:
Όπως επεσήμανε ο Γ. Κατρούγκαλος, «οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο».
Όπως πρόσθεσε, το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει. Οι αγρότες, ανέφερε, θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές.
«Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες Β' κατηγορίας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση» είπε ο κ. Κατρούγκαλος για να συμπληρώσει ότι «οι οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση».
Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών». «Δεν πιστεύω ότι οι αγρότες υποκινούνται. Δίκαια εκφράζουν τις αμφιβολίες τους μετά την μαυρίλα των πέντε προηγουμένων χρόνων. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον φόβο στο μυαλό των αγροτών», δήλωσε επίσης ο Γ.Κατρούγκαλος.
- See more at: http://left.gr/news/g-katroygkalos-adiapragmateyti-i-mi-meiosi-ton-kyrion-syntaxeon#sthash.woY3r0Vc.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου