Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Παρασκευή 6/10/2017, στην πλατεία Ηρώων της Πετρούπολης συγκέντρωση -συναυλία



Να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια αποφάσισαν πολλοί φορείς της Πετρούπολης, που πήραν μέρος σε κοινή σύσκεψη με το Δυτικό Μέτωπο, την Πέμπτη 21/9/2017.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6/10/2017, στην πλατεία Ηρώων της Πετρούπολης.
 Στο μεταξύ, το κείμενο συλλογής υπογραφών διακινείται πλατιά και υπογράφεται.
Στο mail του Δυτικού Μετώπου έχει αρχίσει να δηλώνεται η υποστήριξη στο κείμενο  και από τους φορείς της Δυτικής Αττικής - Αθήνας. 

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif



Δελτίο τύπου

Τα σκουπίδια στη Φυλή είναι έγκλημα διαρκείας
Όχι στα σχέδια εγκατάστασης αποβλήτων στο λατομείο «Μουσαμά»
Όχι άλλη υποβάθμιση στη Δυτική Αθήνα

Την Πέμπτη 21/9/2017, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων εκπαιδευτικών φορέων, πολιτιστικών, αθλητικών συλλόγων και δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πετρούπολης και όμορων Δήμων, μετά από κάλεσμα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και, ειδικότερα, στις αρνητικές εξελίξεις που αφορούν στην εγκατάσταση της Φυλής (επέκταση του ΧΥΤΑ, αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ, εγκατάλειψη της θέσης για απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων, αδειοδότηση της εταιρείας WATT ΑΕ για δραστηριότητες μέσα στην εγκατάσταση), αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής με τη «στοχοποίηση» συγκεκριμένων ανενεργών λατομείων (Μουσαμά, Μελετάνι, ΤΙΤΑΝ), ως χώρων υποδοχής υποδομών διαχείρισης και ταφής απορριμμάτων και επικίνδυνων αποβλήτων.

Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης αντίληψης για την αποκεντρωμένη διαχείριση, με έμφαση στην προδιαλογή των υλικών και με δίκαιη και ισόρροπη κατανομή των βαρών της διαχείρισης σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας Αττικής. Με βάση τη διαμορφωμένη κατάσταση και με δεδομένη την προϊστορία του ζητήματος, θεωρείται αυτονόητο ότι η Δυτική Αττική πρέπει να εξαιρεθεί από τους υποψήφιους χώρους εγκατάστασης νέων υποδομών διαχείρισης και ταφής αστικών απορριμμάτων ή επικίνδυνων αποβλήτων και στο πλαίσιο αυτό να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα για νέες υποδομές στα λατομεία Μουσαμά, Μελετάνι και ΤΙΤΑΝ. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το λατομείο Μουσαμά, έγινε ιδιαίτερη αναφορά από όλους τους ομιλητές μιας και ανέκυψε πάλι το πρόβλημα που αντιμετώπισε η πόλη και την προηγούμενη δεκαετία και με τους αγώνες της απέκλεισε την εφαρμογή των όσων προέβλεπε ο Ν.3164/2003. Εκφράστηκε έντονη ανησυχία γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι το λατομείο Μουσαμά απέχει μόλις 700μ. από τον οικιστικό ιστό της Πετρούπολης.

Στην κατεύθυνση αυτή, συμφωνήθηκε να αναληφθούν οι ακόλουθες πρωτοβουλίες:
1.      Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας με οργανωτές το Δυτικό Μέτωπο και τους φορείς που συμμετείχαν, την Παρασκευή 6.10.2017 στην Πλατεία Ηρώων στην Πετρούπολη για να απαιτήσουμε το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής αλλά και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε ενέργεια υλοποίησης του σχεδίου για νέες υποδομές στο λατομείο Μουσαμά, αλλά και ευρύτερα στη Δυτική Αττική. Συμφωνήθηκε επίσης, να παρουσιαστεί έκθεση με το υλικό όλων των φορέων από τη δράση τους σε σχέση με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, αλλά και ευρύτερα η Δυτική Αθήνα. Τέλος, να ακολουθήσει συναυλία από νεανικά σχήματα της πόλης.
2.      Να ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών σε ένα κοινό κείμενο εκτιμήσεων και διεκδικήσεων και να ζητηθεί η συνδρομή των συλλόγων και των μαζικών φορέων της ευρύτερης περιοχής σε αυτό, με στόχο -σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα- να κατατεθούν στις αρμόδιες αρχές και πρόσωπα (Πρωθυπουργό, Πρόεδρο Βουλής, Περιφερειάρχη και Κόμματα).
3.      Να συντονιστεί η δράση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης με άλλες συλλογικότητες και κινήματα της Δυτικής Αθήνας - Δυτικής Αττικής, προκειμένου να οργανωθούν μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και στην έδρα των αρμόδιων φορέων.


ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxi.xyta.filis@gmail.com
Πετρούπολη, 22 Σεπτέμβρη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου