Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΙΝΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ; της Ρούλας Φώτου.



Τελικά το συμπέρασμα είναι ένα!!!
Όσοι είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να κάνουν, περιορίζονται στο να λένε…
Είναι πιο εύκολο βρε παιδάκι μου, δεν χρειάζεται καθόλου να ξεβολευτείς από την καρέκλα που καθημερινά σαπίζεις και αν είσαι και λίγο «σκατόψυχος» το κάνεις με επιτυχία!!!
Το θέμα βέβαια είναι σε ποιον απευθύνεσαι . ..
Αν ο άλλος (ο αποδέκτης) ψάχνει επίσης δικαιολογία να καλύψει και να δικαιολογήσει τη δική του αδράνεια, απάθεια, ανικανότητα μια χαρά θα τη βρει και θα συνεχίσει να ζει μέσα στη καχυποψία, την υποκρισία και τη μιζέρια του ΤΙΠΟΤΑ. Αν όμως, ο αποδέκτης τυγχάνει να διαθέτει στοιχειώδη νοημοσύνη και κριτικό πνεύμα, αν του αρέσει να το ψάχνει και λίγο μόνος του, τότε απλά τα λόγια θα παραμείνουν λόγια του ηλίθιου που τα λέει και θα πέσουν στο κενό.
Και θα μου πείτε, τι σ’ έπιασε τώρα εσένα και γράφεις όλα αυτά…  Υπάρχει κάποιο σημείο, πέρα από το οποίο, η υπομονή παύει να είναι αρετή.


Και για να μιλήσω πιο καθαρά και πιο συγκεκριμένα, όπως ακριβώς συνηθίζω και μ’ αρέσει πάντα να κάνω, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που κυκλοφορούν με τη μάσκα τους και ξεχνάνε ποιοι και τι πραγματικά είναι, διάβασα μια ανάρτηση σχετικά με τα κινήματα… «κινηματίες για γέλια και για κλάματα» ο τίτλος της ανάρτησης. Μπορείτε να τη δείτε κι εσείς στο Filinews (ορίστε και διαφημισούλα).
Ξεκινάει λοιπόν ο συντάκτης της ανάρτησης, γενικά μιλώντας για την υποβάθμιση της περιοχής και την «ψυχοθεραπεία» των κινημάτων (τι θέλει να πει ακριβώς;;;;) και φυσικά πολύ σύντομα, διαβάζοντας κανείς τη συνέχεια, καταλαβαίνει  τις ξεκάθαρες προθέσεις και τον σκοπό της ανάρτησης αυτής. Στοχοποιεί ξεκάθαρα το Δυτικό Μέτωπο του οποίου είμαι εξ’ αρχής της ιδρύσεώς του  μέλος και άρα όποια κατηγορία εξαπολύει εναντίον του με αφορά άμεσα.
Και για να τα πάρουμε με τη σειρά, το Δυτικό Μέτωπο (συντονισμός φορέων,  συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας) είναι ένα κίνημα το οποίο έχει ένα και μοναδικό στόχο και σκοπό: Το οριστικό κλείσιμο της χωματερής και όλων των εγκαταστάσεών της. Δεν αποσκοπεί πουθενά αλλού, ούτε πρόκειται να λάβει μέρος σε πολιτικές και εκλογικές αναμετρήσεις.      
Μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε ονειρεύεται να ζει σε ένα υγιές και ανθρώπινο περιβάλλον και όχι σε ένα « μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου, τουλάχιστον για τις επόμενες 3 γενιές…», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για τη Φυλή.                    
  Μπορούν να συμμετέχουν, όλοι ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, μη εξαιρουμένων και των συριζαίων (γιατί κατηγορείται το Δ. Μέτωπο ότι έχει και … συριζαίους). Μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι  διαθέτουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια, έχουν αξίες στη ζωή τους και έχουν το σθένος να πάνε κόντρα, ακόμα και στο κόμμα που στήριξαν, ακόμα και σε δικούς τους ανθρώπους προκειμένου να κοιμούνται με ήσυχη τη συνείδησή τους.              
Ας σταματήσει λοιπόν, εδώ αυτή η  ιστορία και οι ανυπόστατες κατηγορίες, γιατί το μόνο που πετυχαίνει ο κύριος που έκανε την ανάρτηση είναι να εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Ας ψάξει άλλον τρόπο να εδραιώσει την παρουσία του με πιο σοβαρές κινήσεις, δράσεις και αν θέλει και εκδηλώσεις ανοιχτές στις πλατείες . Αν πάλι έχει εμμονές και προσωπική  εμπάθεια σε συγκεκριμένα πρόσωπα, καλό θα είναι αυτός να αρχίσει την ψυχοθεραπεία ώστε να λύσει αυτές τις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές. Τα άτομα του Δ. Μετώπου δεν φταίνε τίποτα, όταν πραγματικά μέσα σε τόσα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας, δίνουν ένα δύσκολο αγώνα να κρατήσουν μια ελπίδα ζωντανή  για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής μας στην περιοχή μας. Λυπάμαι που αναγκάζομαι να μιλήσω έτσι, όμως πραγματικά απεχθάνομαι την υποκρισία και τους υποκριτές.
Το Δυτικό Μέτωπο έχει μια σταθερή παρουσία, ενάμιση χρόνο τώρα, με συγκεκριμένες θέσεις και δράσεις και όσον αφορά τις ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που αναφέρει ο  συντάκτης της ανάρτησης,  δεν πρόσεξα να παρευρέθηκε ο ίδιος ούτε στο συμβολικό κλείσιμο της χωματερής, ούτε στη διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, ούτε στις παρεμβάσεις μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε στην μεγάλη Ποδηλατοπορεία που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με άλλους δήμους. Τι; Μήπως εννοούμε μόνο ομιλίες στις πλατείες, ευκαιρία να βρούμε βήμα για την προεκλογική μας καμπάνια;;;;;; Τι κάνεις εσύ για να σταματήσεις την υποβάθμιση της περιοχής;; Πες μας ποιες οι δράσεις που κάνεις για να συμμετάσχουμε κι εμείς;;
Θα στεναχωρήσω κάποιους τώρα, ίσως ακόμα και φίλους μου… Γιατί  θα κλείσω με ένα σύνθημα που είδα κάποια στιγμή γραμμένο και με ακολουθεί στη ζωή μου. Ακούγεται λίγο σκληρό, αλλά το αγαπώ γιατί κρύβει μεγάλη αλήθεια.
ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕ!!!
Σκάσε και δράσε λοιπόν κύριε της ανάρτησης και όποιος άλλος από τον καναπέ του κρίνει και κατακρίνει με ευκολία, ειρωνεύεται και προσπαθεί να μειώσει κάθε προσπάθεια  που με κόπο και πόνο γίνεται .                                                                                                



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου