Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ευτυχώς που υπάρχει και η Google !!

8/10/2015 Απάντηση του Σ. Ιατρού (ΕΔΣΝΑ) στην «ΕΦ.ΣΥΝ.»

«Ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει στη θητεία αυτής της διοίκησης»

Σταύρος Ιατρού EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
«Δεν θα υπάρξει Γ’ Φάση στη Φυλή, ούτε και εκμετάλλευση του “λατομείου Μουσαμά”, όπως λένε κάποιοι», απαντά κατηγορηματικά στην «Εφ.Συν.» ο Σταύρος Ιατρού, στέλεχος του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Επαναλαμβάνει: «Ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει με χρονοδιάγραμμα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει σήμερα. Θα κλείσει στη θητεία αυτής της διοίκησης».

Αναφορικά με τη σκληρή κριτική που δέχεται ο ΠΕΣΔΑ για την αοριστία του, λέει: «Είναι λάθος. Κατ’ αρχάς ο ΠΕΣΔΑ δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι σε καθεστώς διαβούλευσης. Εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθεί σε 2-3 μήνες, με την τελική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, πριν από την οποία θα προηγηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο ΠΕΣΔΑ θα συμπληρώνεται, θα διορθώνεται και θα επικαιροποιείται».
«Ο προηγούμενος σχεδιασμός είχε απόλυτη μονομέρεια προς την ταφή. Με τον νέο ΠΕΣΔΑ, με ορίζοντα το 2020, το 52,6% θα ανακτάται από διαλογή στην πηγή, δηλαδή στους δήμους, το 25,6% από επεξεργασία στις μονάδες και το υπόλοιπο 21,8% θα είναι τελική ταφή. Είναι ξεκάθαρο πού κατευθυνόμαστε», απαντά αναφορικά με την τάση διατήρησης του υφιστάμενου μοντέλου.
«Εθελοτυφλούν όσοι δεν βλέπουν χώρους ταφής. Μεταξύ άλλων, είναι παλιά ανενεργά λατομεία της Αττικής που η σημερινή νομοθεσία επιβάλλει να πηγαίνουν [εκεί]. Πλέον δεν έχουμε μόνο τα αστικά απορρίμματα, αλλά και τα μπάζα και τα γεωργοκτηνοτροφικά. Προοπτική για το 21,8% που πάει σε ταφή, μαζί με τα μπάζα και τα κομπόστ, είναι η αποκατάσταση 3-4 επιλεγμένων λατομείων», προσθέτει.
Τέλος, απαντά στις αναφορές για τους εργολάβους: «Είναι μακριά νυχτωμένοι και άσχετοι όσοι τα λένε. Προκαλώ να μας υποδείξουν έστω μια περίπτωση για τον ΠΕΣΔΑ. Είχαμε μια κατάσταση που τα είχαν όλα οι εργολάβοι. Τώρα τους πετάμε έξω. Το μέλλον θα δείξει ότι κάνουν κριτική χωρίς επιχειρήματα».
 http://www.efsyn.gr/arthro/mia-apo-ta-idia-gia-ta-skoypidia



Σχόλιο : αυτά έλεγε στην εφημερίδα των Συντακτών ο κ.  Σταύρος Ιατρού ως εντεταλμένος σύμβουλος της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ στις 8-10-2015 όταν συζητιόταν το νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής.
 «Εθελοτυφλούν όσοι δεν βλέπουν χώρους ταφής. Μεταξύ άλλων, είναι παλιά ανενεργά λατομεία της Αττικής που η σημερινή νομοθεσία επιβάλλει να πηγαίνουν εκεί» .
Σήμερα ο κ. Ιατρού μας λέει πως διαφωνεί με τους προβλεπόμενους χώρους του 3164/03 (δηλαδή με τα λατομεία) γιατί μέσα σε αυτά βρίσκεται και το λατομείο του Κυριακού στο Κορωπί.  Αλλά αυτό έχει  μικρή σημασία.
Σημασία έχει τι λέει σήμερα ο ΕΔΣΝΑ.
Εξακολουθεί να λέει πως «Δεν θα υπάρξει Γ’ Φάση στη Φυλή, ούτε και εκμετάλλευση του “λατομείου Μουσαμά” ή άλλαξε κάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου