Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : Φτάνει πια! Όχι άλλη υποβάθμιση στην Δυτική Αθήνα



Τη Δευτέρα 18/9/2017, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συλλόγων και φορέων του Δήμου Φυλής, μετά από δημόσιο κάλεσμα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και, ειδικότερα, στις αρνητικές εξελίξεις που αφορούν στην εγκατάσταση της Φυλής (επέκταση του ΧΥΤΑ, αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ, εγκατάλειψη της θέσης για απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων, αδειοδότηση της εταιρείας WATT ΑΕ για δραστηριότητες μέσα στην εγκατάσταση), αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής με τη «στοχοποίηση» συγκεκριμένων ανενεργών λατομείων (Μουσαμά, Μελετάνι, ΤΙΤΑΝ κ.ά), ως χώρων υποδοχής υποδομών διαχείρισης και ταφής απορριμμάτων και επικίνδυνων αποβλήτων.


Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης αντίληψης για την αποκεντρωμένη διαχείριση, με έμφαση στην προδιαλογή των υλικών και με δίκαιη και ισόρροπη κατανομή των βαρών της διαχείρισης σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας Αττικής. Με βάση τη διαμορφωμένη κατάσταση και με δεδομένη την προϊστορία του ζητήματος, θεωρείται αυτονόητο ότι η Δυτική Αττική πρέπει να εξαιρεθεί από τους υποψήφιους χώρους εγκατάστασης νέων υποδομών διαχείρισης και ταφής αστικών απορριμμάτων ή επικίνδυνων αποβλήτων και στο πλαίσιο αυτό να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα για νέες υποδομές στα λατομεία Μουσαμά, Μελετάνι και ΤΙΤΑΝ.

Στην κατεύθυνση αυτή, συμφωνήθηκε να αναληφθούν οι ακόλουθες πρωτοβουλίες:
1.      Να ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών σε ένα κοινό κείμενο εκτιμήσεων και διεκδικήσεων και να ζητηθεί η συνδρομή των συλλόγων και των μαζικών φορέων της ευρύτερης περιοχής σε αυτό, με στόχο -σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα- να κατατεθούν στις αρμόδιες αρχές και πρόσωπα (Πρωθυπουργό, Πρόεδρο Βουλής, Περιφερειάρχη).
2.    Να γίνει παρέμβαση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στη σύσκεψη των Δήμων της Δυτικής Αττικής, που θα γίνει στην Ελευσίνα την Τετάρτη 20/9/2017.
3.    Να συνεχιστεί η διαδικασία των ενημερωτικών συγκεντρώσεων - κινητοποιήσεων σε τοπικό επίπεδο, με πρώτη αυτή που συνδιοργανώνουν μαζικοί φορείς της Πετρούπολης και το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, την Παρασκευή 6/10/2017.
4.    Να εξετασθεί το ενδεχόμενο πραγματοποίησης εκδηλώσεων, στην κεντρική πλατεία της Φυλής.
5.    Να συντονιστεί η δράση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ με άλλες συλλογικότητες και κινήματα της Δυτικής Αθήνας – Δυτικής Αττικής, προκειμένου να οργανωθούν μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και στην έδρα των αρμόδιων φορέων.

Φυλή, 19/9/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου