Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

15 Μαΐου το άνοιγμα των προσφορών για τον νέο ΧΥΤΑ Φυλής. Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;


Στις 15 Μαΐου θα γίνει το  άνοιγμα των προσφορών των εργολάβων για τον νέο ΧΥΤΑ Φυλής  στο πλαίσιο της Β ́ΦΑΣΗΣ του  διαγωνισμού με τον παραπλανητικό τίτλο  «Μελέτη, κατασκευή  έργων για την α’ φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης  αποβλήτων».

Η πρώτη φάση που αφορούσε την έγκριση των αιτήσεων συμμετοχής των εργολαβικών σχημάτων στον διαγωνισμό έχει ολοκληρωθεί .
Ο κ. Πατούλης γράφει στα παλιά του τα παπούτσια  τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και τις αποφάσεις των 7 δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων της δυτικής Αθήνας και προχωρά ακάθεκτος για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ Φυλής.
Το ερώτημα είναι εάν για αυτό το έγκλημα  θα έχει και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ .
Ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα .
Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και  η κοινοβουλευτική του ομάδα  δεν έχουν πάρει θέση για τη νέα χωματερή στη Φυλή .
Μπορεί η Ν.Ε της δυτικής Αθήνας και οι δημοτικές παρατάξεις να λένε όχι στη νέα χωματερή , αλλά το κόμμα , το τμήμα περιβάλλοντος και η περιφερειακή παράταξη , εξακολουθούν να μην μιλούν.
Η θετική στάση των 2 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δυτικής Αθήνας ( Δραγασάκη – Βίτσα) φαίνεται ξεκάθαρα πως  είναι προσωπική και δεν υιοθετείται από τα κεντρικά όργανα του κόμματος.
Με άλλα λόγια την ίδια ώρα που τα  μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ζουν και δραστηριοποιούνται πολιτικά στην δυτική Αθήνα λένε ΟΧΙ στο νέο ΧΥΤΑ και συμμετέχουν στους αγώνες για την ακύρωση του διαγωνισμού ,  η ηγεσία του κόμματος σιωπά για να μην πούμε πως κρύβεται που  είναι και ακριβέστερο .
Οι δημοτικές παρατάξεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους Αγίων Αναργύρων- Καματερού , Ιλίου και Πετρούπολης έχουν  πάρει ξεκάθαρη θέση για την ακύρωση του διαγωνισμού εντός και εκτός των δημοτικών συμβουλίων .
Γνωρίζω προσωπικά αυτούς τους ανθρώπους και ξέρω πως η στάση τους είναι αυθεντική και δεν υπαγορεύεται από μικροκομματικές σκοπιμότητες .
Γνωρίζω και την δυσκολία που έχει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για το ζήτημα , γιατί ο διαγωνισμός για το νέο ΧΥΤΑ στην Φυλή ήταν απόφαση της Ρένας Δούρου.
Προσωπικά εκτιμώ πως τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει θέση για τον διαγωνισμό ούτε και τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι .
Στην προσπάθειά του να προστατεύσει την Ρένα Δούρου θα προσφέρει ένα σπουδαίο δώρο στον ανεκδιήγητο  κ. Πατούλη και θα εκθέσει τα τοπικά του στελέχη που αγωνίζονται εδώ και χρόνια για το κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορηθεί πως παίζει σε δυο ταμπλό και αυτό θα είναι ότι χειρότερο για την αξιοπιστία του και τα τοπικά του στελέχη.
Οι λομπίστες του ΕΔΣΝΑ τρέχουν τον διαγωνισμό για το νέο ΧΥΤΑ και παράλληλα κάνουν και νέο ΧΥΤΑ στον χώρο της παλιάς χωματερής των Άνω Λιοσίων.
«Αναβαθμίζουν» το ΕΜΑΚ για να δέχεται 200.000 τόνους  βιοαποβλήτων τον χρόνο και προχωρούν στην κατασκευή ενός  νέου θηριώδους εργοστασίου με καύση  στη Φυλή την ώρα που καταργούν μονάδες επεξεργασίας στον κεντρικό και τον νοτιοανατολικό τομέα της Αττικής.
Με αυτά που κάνουν αλλάζουν αυθαίρετα τον υφιστάμενο περιφερειακό σχεδιασμό δημιουργώντας μια κολοσσιαίων διαστάσεων εγκατάσταση στην δυτική Αθήνα.
Χωρίς τσίπα μετατρέπουν την δυτική Αθήνα σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο .
Και ο ΣΥΡΙΖΑ , το κόμμα που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των ανθρώπων στην δυτική Αθήνα και την δυτική Αττική για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους,  φαίνεται να σφυρίζει αδιάφορα.
Η θετική στάση των τοπικών στελεχών δεν επαρκεί για να σωθεί η τιμή του κόμματος όσο η ηγεσία κρατά αυτή την απαράδεκτη στάση.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με την στάση της σκορπίζει ανέμους και θα εισπράξει θύελλες.
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο για αυτούς.

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου