Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Ήρθε η στιγμή της αλήθειας. Με πορδές δεν βάφονται αβγά.


Την Παρασκευή 15 Μαΐου ο ΕΔΣΝΑ ανοίγει τις οικονομοτεχνικές προσφορές των εργολάβων για το νέο μεγάλο ΧΥΤΑ Φυλής. Σημείωση : Πρόκειται για τον μεγάλο ΧΥΤΑ που αποφασίστηκε από την Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ την 1η Αυγούστου 2019 με την προεδρία της Ρ. Δούρου.
Αν γίνει αυτός ο ΧΥΤΑ το περιβαλλοντικό έγκλημα στη Φυλή και τη δυτική Αθήνα θα συνεχιστεί  για 30 χρόνια ακόμα το λιγότερο.

Σε συνδυασμό και με τις άλλες  εγκαταστάσεις (ΕΜΑΚ- Αποτεφρωτήρας κλπ) και τα νέα εργοστάσια που ετοιμάζει ο κ. Πατούλης,  η περιβαλλοντική επιβάρυνση στην ευρύτερη περιοχή θα είναι κολοσσιαίων διαστάσεων.
Ο κ. Πατούλης για προφανείς λόγους έχει αναθέσει την βρώμικη δουλειά των διαγωνισμών στους αδίστακτους  πιστολέρο της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ και ο ίδιος γυρνά στους δήμους και μοιράζει τους κάδους της «ανταποδοτικής ανακύκλωσης» και των βιοαποβλήτων  τάζοντας λαγούς με πετραχήλια .
Οι αδίστακτοι της Ε.Ε γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αντιδράσεις του κόσμου της δυτικής Αθήνας αλλά και των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων που ζητούν ακύρωση των διαγωνισμών .
Το μόνο τους μέλημα είναι πως θα συνεχιστεί το έγκλημα στην Φυλή και το πάρτι του εργολάβου που λυμαίνεται τον ΕΔΣΝΑ.
 Τα πρώτα πιστόλια είναι το τοξικό δίδυμο ο νυν και ο πρώην δήμαρχοι Φυλής (Παππούς- Μπουραίμης)  οι οποίοι προκειμένου να εισπράττουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντισταθμιστικών δεν διστάζουν να παίζουν με την υγεία  εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων  στην περιοχή.  
Για τους αδίστακτους η Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 είναι "άλλη μια μέρα στη δουλειά" που κάνουν εδώ και χρόνια .
Για εμάς είναι η στιγμή της αλήθειας.
Τώρα θα φανεί αν οι δήμαρχοι και τα κόμματα και οι βουλευτές της περιοχής αυτά που λένε τα εννοούν,  ή τα λένε για λαϊκή κατανάλωση .
Θα αντιδράσουν; ή θα περιοριστούν σε ανακοινώσεις συμπαράστασης σε αυτούς τους ανθρώπους που αγωνίζονται βάζοντας πολλές φορές το κεφάλι τους στον ντορβά;
Θα πάρουν θέση  τα κόμματα της αντιπολίτευσης  για την ακύρωση των διαγωνισμών ή θα εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα;
Οι περιφερειακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης με την στάση τους θα βάλουν πλάτη στον κ. Πατούλη για την συνέχιση του εγκλήματος  ή θα στηρίξουν τον αγώνα των κατοίκων της δυτικής Αθήνας;
Οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια της δυτικής Αθήνας θα αντιδράσουν δυναμικά ή θα εξακολουθούν να βγάζουν ανέξοδα ψηφίσματα ;
Τα εργατικά συνδικάτα και η ΠΟΕ-ΟΤΑ τι θα κάνουν τώρα που οι αδίστακτοι του ΕΔΣΝΑ δίνουν  το φιλέτο  της διαχείρισης  των σκουπιδιών στους μεγαλοεργολάβους; Θα τους σταματήσουν όπως είχαν σταματήσει πριν κάποια χρόνια και τον κ. Σγουρό;
Με πορδές δεν βάφονται τα αβγά λέει η λαϊκή παροιμία .
Η ώρα της αλήθειας είναι και για εμάς .
 Όσοι νομίζουν πως με ένα like στο facebook έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στα παιδιά τους και την συνείδηση τους είναι γελασμένοι.
Αν δεν ξεσηκωθούμε  αυτή την ώρα να  κάνουμε Κούγκι την δυτική Αθήνα είμαστε καταδικασμένοι.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και ο μόνος τρόπος να τους σταματήσουμε είναι να στήσουμε τα δικά μας οδοφράγματα στην δυτική Αθήνα . Να την κλείσουμε  εμείς οι ίδιοι την χωματερή του αίσχους .
Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου