Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Προ συντριβής ηγείται ύβρις, προ δε της πτώσεως υπερηφάνεια. Ας το έχει υπ΄ όψη του ο κ. Πατούλης




Προ συντριβής ηγείται ύβριςπρο δε της πτώσεως υπερηφάνεια.   
Παλαιά Διαθήκη (Παροιμίαι ΙΣΤ' 18).

Ο αλαζόνας κ. Πατούλης και οι συν αυτώ μάλλον δεν έχουν διδαχτεί τίποτα από την ιστορία .
Όταν αποφάσισαν να μετατρέψουν με το έτσι θέλω  την δυτική Αθήνα σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο  το τελευταίο που λογάριασαν ήταν η λαϊκή αντίδραση .
Νόμισαν πως έχουν να κάνουν με ένα λαό παραδομένο και ελεγχόμενο από μερικούς άθλιους δημάρχους όπως ο δήμαρχος της Φυλής .

Είπαν λοιπόν πως αφού εκεί δεν αντιδρούν ας τους τα φορτώσουμε όλα . Και νέες χωματερές και νέα εργοστάσια και ότι άλλο μας κάνει κέφι.
Η αλαζονεία τους δεν τους επέτρεψε να δουν ότι το παρατράβηξαν .
Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι διαπράττουν  ύβρη απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και θίγουν την τιμή και την αξιοπρέπεια τους .
Δεν κατάλαβαν ότι το ποτήρι κάποια στιγμή θα ξεχειλίσει και εκεί που ήθελαν τα πολλά θα χάσουν και τα λίγα.
Η αλαζονική συμπεριφορά από την αρχαιότητα  αποτελούσε  παραβίαση της ηθικής τάξης και απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας.
Ο κ. Πατούλης και οι εγκάθετοι του στον ΕΔΣΝΑ με την αλαζονεία τους έχουν ανάψει φωτιά στη δυτική Αθήνα και θα έρθει η ώρα να το διαπιστώσουν με οδυνηρό για αυτούς τρόπο.
Την προηγούμενη εβδομάδα 16 συλλογικότητες συγκρότησαν την διαδημοτική επιτροπή  δυτικής  Αθήνας – Αττικής με στόχο όχι μόνο το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής αλλά του συνόλου της εγκατάστασης.
Ανάμεσα σε αυτές τις συλλογικότητες υπάρχουν δημοτικές παρατάξεις και πρόσωπα με σοβαρές ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές που ο περιβαλλοντικός ρατσισμός σε βάρος της δυτικής Αθήνας τους υποχρέωσε να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συναποφασίσουν ένα κοινό πλαίσιο αρχών και δράσεων για το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής.
Παράλληλα υπάρχουν λειτουργούν  και άλλοι συντονισμοί συλλογικοτήτων στην δυτική Αθήνα με τους ίδιους στόχους με την διαδημοτική επιτροπή .
Το βέβαιο είναι ότι όταν έρθει η ώρα όλα αυτά τα διαφορετικά σχήματα θα βρεθούν στους ίδιους δρόμους και στα ίδια οδοφράγματα μαζί με χιλιάδες ανθρώπους από την δυτική Αθήνα που δεν ανέχονται άλλο την ύβρη των αλαζόνων της εξουσίας .
Μετά την ύβρη έρχεται η Νέμεσις .
  
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου