Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Στα κανάλια "σόου", στο Ελληνικό απόντες !! (εξαιρετικό)


Στα κανάλια "σόου", στο Ελληνικό απόντες

Απόντες οι δήμαρχοι από το Ελληνικό...

Λίγες ημέρες πριν, οι δήμαρχοι Ελληνικού - Αργυρούπολης και των όμορων δήμων μιλούσαν για "τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια" και για "κατάσταση εκτός ελέγχου". Δεν πάει πολύς καιρός από τα "ρεπορτάζ" και τις καταγγελίες των δημάρχων για δήθεν μετατροπή του Ελληνικού σε "άντρο εγκληματικότητας", με ναρκωτικά, βιασμούς, πορνεία... Και τι δεν είχαμε ακούσει.
Μάλιστα, οι λαλίστατοι δήμαρχοι που στα τηλεπαράθυρα απειλούσαν με μηνύσεις και προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον των αρμόδιων για "παραλείψεις οφειλόμενων ενεργειών". Άραγε, εμφανίστηκαν στη Δικαιοσύνη όταν ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα με βάση τις καταγγελίες τους;
Προκαλεί απορία πράγματι για ποιον λόγο οι αρμόδιοι για την αποκομιδή των σκουπιδιών δεν κάνουν αυτό που πρέπει, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ίσως και τη ζωή των προσφύγων αλλά και των κατοίκων. "Ψιθυρίζουν" οι δήμαρχοι διάφορα περί "αβάστακτου κόστους" της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Ας βρεθεί κάτι άλλο να πουν ή κάποιος να τους ενημέρωσει πως με απόφαση της Περιφέρειας, ακριβώς γι' αυτό τον λόγο, προβλέπεται ότι οι δήμοι που έχουν κέντρα φιλοξενίας στο έδαφός τους απαλλάσσονται από τα ανταποδοτικά τέλη προς τον Δήμο Φυλής για την εναπόθεση των απορριμμάτων.
Γιατί άραγε προκαλείται αυτή η εικόνα -δυνάμει κρίση- ενώ όλοι γνωρίζουν πως το Ελληνικό πρόκειται να αδειάσει ακόμη και στον επόμενο μήνα, καθώς αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα μετά την Ειδομένη;
Φαίνεται πως από το σχέδιο "κάν' το όπως στη Βενεζουέλα", οι δυνάμεις της "ευθύνης" δεν θα διστάσουν να βάλουν στο παιχνίδι και τους πρόσφυγες.
ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ 
 http://www.avgi.gr/article/6577366/sta-kanalia-soou-sto-elliniko-apontes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου