Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Γιάννης Τσιρώνης «Είναι θέμα της Περιφέρειας αν θα πάει αλλού ο ΧΥΤΑ »



Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  προδιαγράφει αρνητικές προοπτικές για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Φυλής.
Όταν ρωτήθηκε από τις δημοσιογράφους της εκπομπής αν και με αφορμή τις καταγγελίες για την έντονη δυσοσμία που βιώνει η ευρύτερη περιοχή, θα πρέπει να κλείσει κάποια στιγμή ο ΧΥΤΑ Φυλής απάντησε πως  «είναι θέμα της Περιφέρειας αν θα φύγει ο ΧΥΤΑ από τη Φυλή και θα πάει σε άλλη περιοχή».

Ο  αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος έκανε  την πρόβλεψη «πως σε κάθε περίπτωση, ο ΧΥΤΑ δε θα κλείσει εντελώς αλλά θα συνεχίσει να υποδέχεται υπολείμματα και γενικά να συντελείται στην ΟΕΔΑ ένα μεγάλο κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων».
Η αλήθεια είναι πως  η «πρόβλεψη» του υπουργού δεν είναι αβάσιμη υπό την έννοια ότι στην πρόταση για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ  υπάρχει η αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ και δεν υπάρχει δέσμευση για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ μετά την Β Φάση. 
ΥΓ περιμέναμε επί ματαίω να δούμε καμιά ανακοίνωση του δήμου Φυλής για την ημέρα του περιβάλλοντος έτσι για να γελάσει το χειλάκι μας , αλλά οι άρχοντες περιορίστηκαν στο να ασπρίσουν κάτι μουριές σε νηπιαγωγεία της περιοχής. Πάλι καλά που δεν πήγαν τα παιδάκια εκδρομή στο ΕΜΑΚ για να δουν πως γίνεται η ανακύκλωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου