Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Σύσκεψη ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Εκεί που οι άλλοι σταματούν το Δ.Μ συνεχίζει..

Στην  χτεσινή σύσκεψη του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ  συζητήθηκαν τα θέματα που σχετίζονται  με τις περίφημες «διαρροές» για τους νέους ΧΥΤΥ καθώς και το ζήτημα  της νέας επέκτασης του ΧΥΤΑ στα αποκατεστημένα κύτταρα της Α Φάσης  , η επέκταση του ΕΜΑΚ Φυλής και το θέμα των μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ  και της παλιάς χωματερής των ‘Άνω Λιοσίων που εξακολουθεί να κρύβει ο δήμαρχος της Φυλής.

Από την συζήτηση προέκυψε πως το περίφημο «πανωσήκωμα» στον ΧΥΤΑ γίνεται για να μπορεί ο χώρος να δέχεται σκουπίδια ως τα τέλη του 2019 και να μην σκάσει το πρόβλημα μέσα στην προεκλογική περίοδο που ήδη ξεκίνησε.
Από την σύσκεψη φάνηκε πως οι διαρροές  για νέες μονάδες επεξεργασίας στον κεντρικό τομέα Αθηνών και για νέους ΧΥΤΥ στα Μέγαρα και το Κορωπί έγιναν μόνο   για να υπολογιστούν οι αντιδράσεις και κυρίως για να πεισθούν -ή καλύτερα να ξεγελαστούν- οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής πως κάτι πάει να γίνει για να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως από τις διαρροές και μόνο οι δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής και των Μεγάρων ξεσηκώθηκαν , ενώ ο δήμαρχος Φυλής (που γνωρίζει πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί) πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες λέγοντας πως θα κάνει ενεργειακά πάρκα στον ρυπασμένο από ραδιενεργά στοιχεία χώρο της παλιάς χωματερής.
Η εκτίμηση των ανθρώπων του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ είναι πως η κρίση των σκουπιδιών στην Αττική είναι πλέον αναπόφευκτη και δυστυχώς αυτό το τεράστιο ζήτημα δεν δείχνει να απασχολεί κανένα .
Στην σύσκεψη φάνηκε η διάθεση των ανθρώπων του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ  να  συνεχίσουν  με επιμονή να αποκαλύπτουν  το τι συμβαίνει , να ενημερώνουν  υπεύθυνα και να οργανώνουν  την λαϊκή αντίσταση  για να μην περάσουν τα σχέδια για επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής στην Γ Φάση καθώς και η απαράδεκτη αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου