Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Δώστε ΤΩΡΑ τα ευρήματα για τα ραδιενεργά στοιχεία στην παλιά χωματερή και αφήστε τα κόλπα



Θορυβήθηκαν με την πολύ σοβαρή αποκάλυψη   ΕΔΩ για τα ραδιενεργά στοιχεία στην παλιά χωματερή των Λιοσίων και άρχισαν τις εξυπνάδες και τις προβοκάτσιες : ΕΔΩ .

Τώρα προσπαθούν να βγάλουν σκάρτες τις μελέτες που παράγγειλαν οι ίδιοι και τις πλήρωσαν με χρήματα των δημοτών.
Η ιστορία με την πλαστογράφηση της απάντησης της ΕΕΑΕ για να μην φαίνεται πως τους  ρώτησαν για τις μελέτες  με 2.5 καθυστέρηση είναι γνωστή ΕΔΩ .
Αλλά το θράσος τους δεν έχει όρια .
Λένε τώρα σε εμάς πως θέλουμε να εμποδίσουμε και την αποκατάσταση της χωματερής για να παραμείνει ο χώρος υποβαθμισμένος και να γίνει νέα επέκταση στην Γ Φάση !
Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μια και καλή.

Εμείς ζητάμε το οριστικό κλείσιμο ολόκληρης της εγκατάστασης της Φυλής στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η παλιά χωματερή των Λιοσίων και ο ΧΥΤΑ Φυλής καθώς και το ΕΜΑΚ και η WATT .
Η  περιβαλλοντική αποκατάσταση της ΟΕΔΑ και του ευρύτερου χώρου πρέπει να γίνει με τις προδιαγραφές που ορίζονται από τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις του ΕΔΣΝΑ .
Που το βρήκαν γραμμένο αυτοί οι λεβέντες πως περιβαλλοντική αποκατάσταση της ΟΕΔΑ σημαίνει  εγκατάσταση  φωτοβολταικων  ; Ποιες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις το λένε αυτό;  
Όμως πέρα από όλα αυτά . Από την στιγμή που υπάρχουν ευρήματα μελετών που δείχνουν πως έχουν ανιχνευτεί ραδιενεργά στοιχεία επικίνδυνα για την δημόσια υγεία,  πρέπει πάραυτα να δημοσιοποιηθούν οι μελέτες που κρύβει ο δήμαρχος και να γίνουν νέες μετρήσεις στον χώρο της παλιάς χωματερής από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας .
Όχι! Δεν θέλουμε να αποδείξουμε πότε ακριβώς  έλεγε ψέματα ο δήμαρχος γιατί δεν κάνει  και τίποτε άλλο.
Αυτό που ζητάμε είναι να προστατευθεί η υγεία του πληθυσμού και των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ γιατί αν τα ευρήματα των μελετών είναι αληθινά και δεν είναι κατασκευασμένα κατά παραγγελία , αυτό σημαίνει πως εκτίθεται για πολλά χρόνια σε σοβαρότατο κίνδυνο η υγεία χιλιάδων ανθρώπων.
Για αυτό φωνάζουμε από τον περασμένο Μάρτιο  και στην κυρία Δούρου να ζητήσει επίσημα τις μελέτες από τον δήμαρχο. 
Ο ΕΔΣΝΑ έχει προσωπικό που βρίσκεται κάθε μέρα σε αυτό τον χώρο.
Ας αφήσουν λοιπόν εκεί στην Φυλή τα φτηνά κόλπα  και ας δώσουν στην δημοσιότητα το τεύχος της Ποσοτικής και Ποιοτικής σύστασης Αποβλήτων στους ΧΥΤΑ Φυλής.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου