Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΕΔΣΝΑ : Σχετικά με εικαζόμενες χωροθετήσεις ΧΥΤΥ σε Μέγαρα και Κορωπί. Ναι μεν , αλλά..


ΣΧΟΛΙΟ: το σωστό είναι να ενημερωνόμαστε από τις αποφάσεις των αρμόδιων φορέων και όχι από διαρροές. Μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνεδριάζουν και να συζητούν οι αρμόδιοι φορείς. Θ.Μ

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Αττική, ύστερα από σχετικό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής:

- Η πηγή της ενημέρωσης των πολιτών για τέτοιου είδους θέματα οφείλει να είναι πάντα οι αρμόδιοι φορείς και όχι δημοσιεύματα του Τύπου.
- Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την εικαζόμενη χωροθέτηση ΧΥΤΥ στο δήμο Κρωπίας, πρέπει να σημειωθεί ότι προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι για δεύτερη φορά προκαλείται ένταση αν και είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη θέση έχει επιλεγεί από το 2003, με το νόμο 3164, άρθρο 33, από την τότε υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Β. Παπανδρέου, της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα το 2013, όταν έγινε τροποποίηση του νόμου με το νόμο 4122/2013, άρθρο 28, ΦΕΚ 42Α 2013 , ειδικά για την Ανατολική Αττική, με προτείνοντα τον τότε Περιφερειάρχη κ. Σγουρό και με δήμαρχο Κρωπίας τον σημερινό, κ. Κιούση, η ίδια θέση επιβεβαιώθηκε. Έκτοτε προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ειδικά μάλιστα από τους γνωρίζοντες το θέμα…
- Σε ό,τι αφορά την εικαζόμενη χωροθέτηση ΧΥΤΥ στο δήμο Μεγαρέων, όταν δημοσιοποιήθηκε από τον ΕΔΣΝΑ (απόφασή 343/2017), στη βάση του ΠΕΣΔΑ Αττικής στο ΠΕΔΣΑ Αττικής (ΦΕΚ 4175       Β/23 – 12 - 2016 – Απόφαση       414/2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής), το σχέδιο «αποκατάστασης και αξιοποίησης των εξοφλημένων ανενεργών λατομείων – μεταλλείων (ΕΑΛΜ) Αττικής σε συνέργεια με τις προβλεπόμενες δομές διαχείρισης στερεών αποβλήτων του ΠΕΣΔΑ Αττικής», και ενημερώθηκαν σχετικά οι Δήμοι, ουδεμία παρατήρηση ή πρόταση κατατέθηκε εκ μέρους του δήμου Μεγαρέων.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Ο ΕΔΣΝΑ συνεχίζει να εργάζεται για τη νέα πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, στη βάση της αποκέντρωσης, της μείωσης του όγκου, της πρόληψης, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, όπως ορίζει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου