Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΗΣ : Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα ενάντια στην χωροθέτηση ΧΥΤΑ στην Ανατολική Αττική



ΣΧΟΛΙΟ : Αλήθεια δεν μπορεί να γίνει ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ πουθενά στην Ανατολική Αττική; Και που μπορεί να γίνει δηλαδή; Στην Δυτική Αττική ή στον κεντρικό τομέα των Αθηνών; 
Συμφωνούν όλα αυτά τα σωματεία που υπογράφουν την ανακοίνωση πως δεν πρέπει η Ανατολική Αττική να αναλάβει τα βάρη που της αναλογούν στην διαχείριση των απορριμμάτων; 
Είναι δυνατόν να υποστηρίζουν αυτή την θέση άνθρωποι και μαζικοί φορείς που ζουν στην Φυλή και στην Δυτική Αττική; 
Θ.Ε.Μ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΗΣ
«Η ¨Νέα Εποχή¨ τους τσακίζει το λαό, Φτώχεια – Ανεργία και Σκουπιδαριό»
Τα σωματεία και οι φορείς που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Φυλής στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του λαού του Κορωπίου και συνολικά της Ανατολικής Αττικής ενάντια στην χωροθέτηση ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής που για ακόμα μια φορά, επιλέγουν ακατάλληλους χώρους, δίπλα σε οικισμούς σπέρνοντας τον καρκίνο και υποβαθμίζοντας ολόκληρες εργατικές – λαϊκές περιοχές.
Ο λαός του Δήμου Φυλής έζησε και συνεχίζει να ζει τον καρκίνο της χωματερής εδώ και περίπου 60 χρόνια. Έζησε την κοροϊδία Κυβερνήσεων, Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών που διαφήμιζαν τα τεράστια οφέλη και  την υψηλή χρηματοδότηση από την ύπαρξη της χωματερής.
Το σλόγκαν «τα σκουπίδια είναι χρήμα» πάει και έρχεται από όσους μας θέλουν καταδικασμένους στη μίζερη ζωή.
Η υγεία η δικιά μας και των παιδιών μας, δεν εξαγοράζεται από τις χρηματοδοτήσεις τους. Πολύ περισσότερο, που αυτές οι χρηματοδοτήσεις δεν πήγαν και δεν θα πάνε για να καλυφθούν οι εργατικές – λαϊκές ανάγκες.
Τα εκατομμύρια ευρώ που πήρε ο Δήμος Φυλής και που καμαρώνει ο Δήμαρχος της ΝΔ μαζί με την Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήγαν ούτε για αντιπλημμυρικά έργα, ούτε για αντισεισμική και αντιπυρική προστασία, ούτε για να αντιμετωπιστεί η άθλια κατάσταση στα σχολεία της περιοχής, ούτε για να στηριχτούν οι άνεργοι που ζουν στο Δήμο Φυλής.
Αντίθετα ο λαός πλήρωσε και πληρώνει ακριβά την ύπαρξη της χωματερής με την ίδια του τη ζωή, καθώς είχαμε αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου, αύξηση πολύ μεγαλύτερη από άλλες περιοχές εντός της Αττικής.
Η λύση στο δικό μας πρόβλημα, δεν είναι να μεταφερθεί σε εργαζόμενους που ζουν σε άλλες περιοχές, πόσο μάλλον που η ίδια η κ. Δούρου μίλησε για συνέχεια της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής και χωροθέτηση άλλων πέντε. Μάλιστα απείλησε το λαό των περιοχών ότι αν αντιδράσουν θα τη βρουν απέναντί τους.
Διεκδικούμε:
·        Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
·        Τα λατομεία Κυριακού να αποκατασταθούν τώρα και να αποδοθούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών για άθληση και ψυχαγωγία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών της περιοχής.
·        Η εξεύρεση νέων χώρων να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, να γίνει με ευθύνη της Κυβέρνησης και με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού.
·        Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
·        Όχι στην καύση των απορριμμάτων.
·        Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία
·        Να διασφαλισθούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Για τη Λαϊκή Επιτροπή Φυλής:
Συνδικάτο Οικοδόμων (Παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων (Παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)
Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου
Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (ΟΓΕ)
Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (ΟΓΕ)
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Α. Λιοσίων – Ζεφυρίου – Καματερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου