Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Το «σύστημα Σαράντη» πρέπει να καταρρεύσει ενιαίο και με κρότο.



Στις εκλογές του 2014 ο απερχόμενος δήμαρχος Ν. Σαράντης κέρδισε στον δεύτερο γύρο των εκλογών με  μισή μονάδα διαφορά τον συνδυασμό του Γιώργου Κομματά ο οποίος κατέβαινε για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού.
Τότε είχαν ακουστεί διάφορα για το  πως είχε επιτευχθεί αυτή η νίκη , αλλά όπως συμβαίνει συνήθως αυτά δεν αποδεικνύονται ποτέ . Αυτά  τα ξέρουν καλύτερα ο απερχόμενος δήμαρχος και οι συνεργάτες του.
Αυτό που έχει τώρα σημασία δεν είναι πως κέρδισαν τις προηγούμενες εκλογές αλλά το τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια που διοίκησαν τον δήμο.
Η προσωπική μου εκτίμηση σαν κάτοικος Καματερού , είναι ότι αφήνουν τον δήμο σε χειρότερη κατάσταση από ότι τον παρέλαβαν.
Τώρα αν αυτό οφείλετε στην ανεπάρκεια τους ή στην αδιαφορία τους, μικρή σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα.  Και το αποτέλεσμα στην περίπτωση του δήμου μας  είναι φανερό ακόμα και στο τελευταίο κάτοικο.
Η πολυδιάσπαση της παράταξης του Ν. Σαράντη τις παραμονές των εκλογών δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το αν ήταν πετυχημένη ή αποτυχημένη η σημερινή διοίκηση του δήμου μας.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σοφία για να καταλάβει κανείς πως ήταν μια αποτυχημένη διοίκηση .
Αν ήταν πετυχημένη  η διοίκηση Σαράντη δεν θα γινόταν σκορποχώρι παραμονές εκλογών.
Οι άνθρωποι κατάλαβαν ότι τα είχαν κάνει ρόιδο και ότι θα αποδοκιμαστούν στις εκλογές και φρόντισαν να τραβηχτούν για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους ρίχνοντας τα βάρη και τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.
Τώρα ο δήμαρχος λέει ότι φταίνε οι συνεργάτες του και οι συνεργάτες του λένε ότι φταίει ο δήμαρχος.
Όμως αυτές είναι δικαιολογίες για τους αφελείς και μάλλον αφελείς θεωρούν τους κατοίκους του δήμου μας.
Αν ο δήμαρχος πίστευε πως δεν ήταν καλοί οι συνεργάτες του γιατί τους κρατούσε ως αντιδημάρχους μέχρι την τελευταία στιγμή;
Και αν οι συνεργάτες του πίστευαν ότι τα σκάτωσε ο δήμαρχος γιατί  παρέμειναν στην παράταξή του και παρίσταναν τους αντιδημάρχους του;
Γιατί δεν παρέδωσαν αξιώματα και απολαβές και να βγουν δημόσια και να πουν στους κατοίκους τι συμβαίνει στον δήμο αλλά προτίμησαν να συμμετέχουν στην διοίκηση του Σαράντη μέχρι την τελευταία στιγμή;  
Τα πράγματα είναι απλά. Ο Ν. Σαράντης τους ήθελε για άλλοθι και να κάνει την δουλειά του και αυτοί τον ήθελαν για να παίρνουν μέρος στην νομή της εξουσίας με ότι αυτό συνεπάγεται .
Το τελευταίο που τους ένοιαζε όλους μαζί ήταν τα προβλήματα των δημοτών. Για αυτό στα δημοτικά συμβούλια ψήφιζαν όλοι μαζί με στρατιωτική πειθαρχία και στις παραμονές των εκλογών παρουσιάζονται σαν αντάρτες ζωσμένοι με φυσεκλίκια.
Ο Ν . Σαράντης μαζί με τους κυρίους  Καμαρινόπουλο και Τσίρμπα αλλά και τα άλλα  στελέχη  που βρίσκονται και στις 3 παρατάξεις ήταν  συστατικά στοιχεία  ενός ενιαίου συστήματος .
Αυτό το σύστημα είναι που ευθύνεται για τα σημερινά χάλια του δήμου μας και αυτό το σύστημα είναι που πρέπει να καταρρεύσει με κρότο.
Ο Γιώργος Κομματάς και η παράταξή του απέδειξαν ότι αξίζουν να αναλάβουν την διοίκηση του δήμου μας.
Όχι μόνο γιατί έχουν ένα συγκροτημένο σχέδιο για τον δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού.
Σχέδια και καλές ιδέες μπορεί να έχει ο καθένας .
Η παράταξη του Γ. Κομματά έχει το πολιτικό προσωπικό να υλοποιήσει αυτό το επεξεργασμένο σχέδιο.
Έχει ανθρώπους που κράτησαν την παράταξη όρθια και δραστήρια όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να έχουν οι ίδιοι οφίτσια απολαβές και αξιώματα .
Χωρίς να είναι αντιδήμαρχοι και πρόεδροι συμβουλίων και νομικών προσώπων του δήμου έτρεχαν για κάθε πρόβλημα που παρουσιαζόταν στις γειτονιές.
Την ώρα που οι άνθρωποι του συστήματος Σαράντη είχαν πιάσει στασίδι στα γραφεία του Δήμου , οι άνθρωποι της παράταξης του Γ. Κομματά  έτρεχαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που τους κατέστρεψε η κρίση.
Η παράταξη του Γιώργου Κομματά  αξίζει την στήριξη και την επιβράβευσή μας.
Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου