Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Όποιος τολμήσει τώρα να μιλήσει για νέα χωματερή στην Φυλή, δεν θα ξέρει που να κρυφτεί.



ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ  Γ΄ΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2017

 


Τον Φεβρουάριο του 2017 το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δημοσιοποίησε για πρώτη φορά το σχεδιάγραμμα της  λεγόμενης  Γ Φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής . Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 και την αποκάλυψη του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ,  κανείς δεν γνώριζε  την ύπαρξη αυτής της έκτασης .
Όταν λέμε κανείς,   φυσικά δεν  εννοούμε και  τους δήμαρχους της Φυλής (τον νυν και τον πρώην) ούτε και  τους ανθρώπους του λόμπι των σκουπιδιών. Αυτοί  την γνώριζαν πολύ καλά την έκταση καθώς  και τα σενάρια επέκτασης της χωματερής , αλλά έκαναν το κορόιδο για να μην πάρουν χαμπάρι οι ιθαγενείς το  τι τους περιμένει.

Όμως ήρθε το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και τους χάλασε τα σχέδια.
Αποκαλύφτηκε πως υπάρχει μια έκταση 300 στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα από τον ΧΥΤΑ Φυλής προς την Αττική οδό και πως εκεί λογαριάζουν να κάνουν την ΝΕΑ χωματερή της Φυλής. 
Από τον Φεβρουάριο του 2017 μέχρι σήμερα  οι λομπίστες και το κατεστημένο στην Φυλή, αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι τις αναφορές στην Γ΄Φάση γιατί φοβούνται μην αποκαλυφθούν τα σχέδια τους.
Όμως  χάρη στο ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  τα σκοτεινά τους σχέδια αποκαλύφθηκαν .
Εχτές μερικές εκατοντάδες άνθρωποι από την περιοχή είδαν από κοντά και περπάτησαν στην περιοχή της Γ΄ Φάσης ενώ  έκαναν και μια συμβολική  δεντροφύτευση  για να δείξουν πως στον τόπο  αυτό θέλουν πράσινο  και όχι νέες χωματερές.
Νέοι άνθρωποι συμμετείχαν για πρώτη φορά στο κίνημα κατά της νέας χωματερής.
Το 2017 όταν μιλήσαμε για πρώτη φορά για την νέα χωματερή στην Φυλή,  είμαστε κάποιοι λίγοι  άνθρωποι   και από αυτούς τους λίγους  ακόμα λιγότεροι ήταν μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.
 Εχτές οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην κατάληψη ήταν  εκατοντάδες και ανάμεσα σε αυτούς ήταν και πολλοί κάτοικοι των άνω Λιοσίων και της Φυλής.
Αν τολμήσουν μετά τις εκλογές να ανακοινώσουν νέα χωματερή στην Γ΄ Φάση , δεν θα είναι εκατοντάδες αλλά χιλιάδες  αυτοί που θα «καταλάβουν» τον χώρο  και δεν θα περιοριστούν μόνο στη κατάληψη του υψώματος αλλά οι καταλήψεις θα φτάσουν και στα κέντρα των αποφάσεων.
Ας το θυμούνται αυτό εκείνοι που κρύβονται τώρα. Αν το τολμήσουν θα έχουν πολύ περισσότερους λόγους για να κρύβονται. 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου