Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

3 απαντήσεις που θα ήθελα να ακούσω από τον ΣΥΡΙΖΑ


 

Αύριο το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει  συζήτηση με τη συμμετοχή της Ρένας Δούρου , του Σωκράτη Φάμελλου και των βουλευτών δυτικής Αττικής , δυτικής Αθήνας και Πειραιά με θέμα:  «Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης και της περιφέρειας και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα εναλλακτικό μοντέλο»

Οι  λόγοι  που υποχρέωσαν τον  ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την πρωτοβουλία είναι προφανείς .

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  ενέκρινε   ένα νέο Εθνικό Σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων το οποίο συνιστά ακραία συντηρητική στροφή, σε σχέση το προηγούμενο  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Πατούλης υλοποιεί ένα νέο  σχέδιο για την Αττική που προκαλεί ήδη σφοδρές  αντιδράσεις .

Αύριο λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα μας πουν τις θέσεις τους για αυτά τα ζητήματα και θα μας εξηγήσουν τη δική τους πρόταση για ένα νέο εναλλακτικό μοντέλο.  Εμείς ως ακροατές θα τους ακούσουμε και θα τους  κρίνουμε .

Όμως επειδή και οι κρίνοντες , κρίνονται και τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άμοιροι ευθυνών αφού διαχειρίστηκαν και οι ίδιοι αυτά τα ζητήματα ,  θα πρέπει να δώσουν μερικές εξηγήσεις και για τα δικά τους πεπραγμένα στην περιφέρεια Αττικής.

Βεβαίως τα ερωτήματα για την Ρένα Δούρου ,  τον Σωκράτη Φάμελλο και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά και δεν μπορούν να τεθούν και να απαντηθούν  σε μια τέτοιου τύπου συζήτηση .

Αν συμμετείχα εγώ σε αυτή την συζήτηση θα τους έθετα μόνο 3 ερωτήματα .

Το πρώτο ερώτημα αφορά το ίδιο το κόμμα . Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει καθαρά  αν συμφωνεί ή όχι να γίνει ο νέος ΧΥΤΑ Φυλής .

Εδώ δεν χωρούν μισόλογα και γενικολογίες  . Ή είσαι κατά του νέου ΧΥΤΑ και το λες ανοιχτά,   ή συμφωνείς να γίνει.  Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει στους κατοίκους της δυτικής Αττικής μια ξεκάθαρη απάντηση . 

Υπάρχουν και δυο ερωτήματα που αφορούν  τη Ρένα Δούρου η οποία  ήταν αυτή που πήρε την απόφαση για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ Φυλής .

Το  ερώτημα είναι γιατί η Ρένα Δούρου αποφάσισε να γίνει ο νέος ΧΥΤΑ Φυλής δυο μήνες μετά αφ΄ ότου έχασε τις εκλογές ;

Αν θεωρούσε το έργο σωστό και αναγκαίο  γιατί δεν πήρε αυτή την απόφαση πριν από τις εκλογές ; Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από την 1η Αυγούστου του 2019 και απάντηση δεν έχει δοθεί.

Το τρίτο ερώτημα αφορά και πάλι τη Ρένα  Δούρου.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν χωροθέτησε νέους ΧΥΤΥ στην Αττική εκτός της Φυλής και του Γραμματικού που έτσι και αλλιώς ήταν χωροθετημένοι από  πριν. 

Το υφιστάμενο ΠΕΣΔΑ μιλά αόριστα για 3 νέους ΧΥΤΥ χωρίς όμως να προσδιορίζει που ακριβώς θα γίνουν και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί χωροθέτηση .

Το ίδιο ισχύει και για τις μονάδες επεξεργασίας.   

 Στο υφιστάμενο ΠΕΣΔΑ οι 4 από τις 6 ΜΕΑ (Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων) του  κεντρικού  τομέα , του νότιου τομέα και του Πειραιά δεν είναι χωροθετημένες .

Δεν προσδιορίστηκε  που θα γίνουν ακριβώς  οι μονάδες  με αποτέλεσμα ο κ. Πατούλης  να τις τοποθετεί  αυθαίρετα και παράνομα  στη Φυλή και το Σχιστό σε χώρους που εξακολουθούν να είναι άγνωστοι ακόμα και σήμερα .

Αν κάνω  εγώ λάθος , τότε  ας μας  διευκρινίσει  η Ρένα Δούρου σε ποιους  χώρους συγκεκριμένα θα γινόταν οι 3 νέοι ΧΥΤΥ και σε ποιους  οι 4 ΜΕΑ του  κεντρικού  τομέα , του νότιου τομέα και του Πειραιά.  Όχι σε ποιους τομείς . Σε ποιους χώρους.

Φυσικά τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και δεν είναι δυνατόν ούτε να τεθούν , ούτε να απαντηθούν στην αυριανή συζήτηση . Υπάρχουν  σοβαρά ερωτήματα για το ΕΜΑΚ , για την υπόθεση των κρυμμένων μελετών του δήμου Φυλής , τη στήριξη του δήμαρχου Φυλής από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές κλπ .

Περιορίζομαι στα 3 ερωτήματα  με την ελπίδα να απαντηθούν . 

Υ.Γ.  το κείμενο αυτό στάλθηκε και στα μέιλ των νομαρχιακών επιτροπών που συνδιοργανώνουν την αυριανή συζήτηση .

 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου