Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Έργα και ημέρες της διοίκησης Πατούλη στον ΕΔΣΝΑ : Τρελό πάρτι με «συμβούλους» και εκατομμύρια ευρώ .

 

Κάτι ήξερε ο κ. Πατούλης όταν διόριζε μόνο τους δικούς του ανθρώπους στην Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ αφήνοντας απ' έξω τους  εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης .  

Οι άνθρωποι είχαν σχεδιάσει να κάνουν πάρτι χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά.

Πολλοί δήμαρχοι διαμαρτύρονται,  πως  οι αποφάσεις για την τιμολογιακή πολιτική του ΕΔΣΝΑ λαμβάνονται από την Ε.Ε χωρίς να τους ρωτήσει κανείς αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ αποφασίζει ακόμα και για το που  ( Φυλή – Σχιστό) και το πώς (ΣΔΙΤ) θα γίνουν οι μονάδες επεξεργασίας χωρίς να ρωτά ούτε το Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ ούτε τους ενδιαφερόμενους δημάρχους των περιοχών. Σημείωση : μιλάμε για έργα 640.000.000  € !

Αφού λοιπόν κάνουν ότι θέλουν και αφού οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ είναι σαν να μην υπάρχουν,  φυσικό και επόμενο ήταν οι άνθρωποι του κ. Πατούλη στην Ε.Ε  να ξεσαλώσουν.  

Κάνουν δεκάδες προσλήψεις ανθρώπων που δεν έχουν κανένα αντικείμενο εργασίας.

Προσλαμβάνουν τεχνικούς συμβούλους για πάσα χρήση μοιράζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε δικούς τους ανθρώπους .  

Ο κατάλογος είναι πραγματικά απίστευτος : 

  • Τεχνικός σύμβουλος για την διεξαγωγή έρευνας και την αναζήτηση εθνικών και ευρωπαϊκών   σύγχρονων πρακτικών και μεθοδολογιών !
  • Τεχνικός σύμβουλος για την αντιπροσώπευση και διασύνδεση στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την ενίσχυση του ευρωπαϊκού προφίλ του ΕΔΣΝΑ!
  • Τεχνικός σύμβουλος για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του νέου προγράμματος ανάπτυξης & αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης με το συμβολικό όνομα "Αντώνης Τρίτσης".
  • Σύμβουλος επικοινωνίας για την υποστήριξη δράσεων για την εφαρμογή προγραμμάτων συλλογής βιοαποβλήτων του ΕΔΣΝΑ! 
  • Σύμβουλος τεχνικής υποστήριξης για την ψηφιακή αναβάθμιση του ΕΔΣΝΑ !
  • Σύμβουλος για την ευαισθητοποίηση  των πολιτών στη διαχείριση των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο Αττικής ! 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί . Τα ποσά που δίνουν για τις υπηρεσίες συμβούλων για τα μεγάλα έργα είναι κυριολεκτικά  εξωφρενικά :

  • Για παροχή υπηρεσιών συμβούλου για τη δημοπράτηση έργου ΣΔΙΤ για τις ανάγκες της ΠΕ Πειραιά 190.000 € πλέον ΦΠΑ.
  • Για παροχή  υπηρεσιών συμβούλου για τη δημοπράτηση έργου ΣΔΙΤ για τις ανάγκες της ΠΕ Κεντρικού τομέα Αθηνών 190.000 € πλέον ΦΠΑ.
  • Για παροχή  υπηρεσιών συμβούλου υποστήριξης για τις δράσεις χωριστής διαχείρισης βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών 660.000 € πλέον ΦΠΑ.
  • Η   μελέτης επικαιροποίησης ΠΕΣΔΑ και της ΣΜΠΕ κοστίζει   301.170,89, €  πλέον ΦΠΑ 24% όταν η  προηγούμενη αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ το 2015 είχε κοστίσει  24.800 € !

Είναι πραγματικά ντροπή αυτό που συμβαίνει στον ΕΔΣΝΑ .

Ντροπή για τους δημάρχους της Αττικής που υποτίθεται πως είναι η πλειοψηφία του Δ.Σ και  ντροπή για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που δεν ασχολούνται με τα όργια που συμβαίνουν στον ΕΔΣΝΑ.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου