Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Η Δούρου έπαιξε μόνη της , έχασε και εξέθεσε το κόμμα της.


 

Η Ρένα Δούρου  εχτές είχε μια μοναδική ευκαιρία  και τα κατάφερε να την χάσει .

Σε μια πολιτική περίοδο  που ο Πατούλης  κάνει όργια και ξεσηκώνει εναντίον του ακόμα και  τους δημάρχους της Νέας Δημοκρατίας ,  η Ρένα Δούρου  επέλεξε να επιτεθεί στο ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και τα στελέχη του χωρίς να βρει το θάρρος  να τα κατονομάσει.  

Εχθές  το βράδυ χιλιάδες  μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ από τη  δυτική Αθήνα και τον δυτικό Πειραιά  περίμεναν από τη Ρένα Δούρου  να σπάσει επιτέλους τη  σιωπή της και να πει μια κουβέντα για  τα αίσχη που κάνει ο Πατούλης στη Φυλή και το Σχιστό.  

Περίμεναν να κάνει μια δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των δημάρχων του Κερατσινίου και του Περάματος που έχουν ξεσηκωθεί για να μη  γίνει η μονάδα επεξεργασίας του Σχιστού και αυτή άφηνε αιχμές  εναντίον τους πως δεν κάνουν ανακύκλωση .

Περίμεναν να  μιλήσει  για τις θηριωδίες του Πατούλη στη δυτική Αττική με το νέο υπερ-εργοστάσιο και το εργοστάσιο καύσης που έρχεται οσονούπω . Να μιλήσει  για τις εγκληματικές  ευθύνες  του Πατούλη και του ΕΔΣΝΑ για τη φωτιά στον ΧΥΤΑ Φυλής  και  για τη δυσοσμία που πνίγει τη μισή δυτική Αθήνα . Να μιλήσει για τον καρκίνο που θερίζει στη δυτική Αττική λόγω της χωματερής .

Τα  μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στη δυτική Αθήνα  που εδώ και ενάμιση χρόνο είναι υποχρεωμένοι  να απολογούνται για την απόφαση της  Δούρου να κάνει νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή, εχτές  περίμεναν  μια γενναία συγνώμη ή έστω μια ειλικρινή αυτοκριτική .

Και αντί για συγνώμη  εχτές τους είπε πως κάνουν λάθος και πως δεν αποφάσισε να κάνει ΧΥΤΑ αλλά ΧΥΤΥ,  προσβάλλοντας ακόμα και τη νοημοσύνη τους .

Εχτές  το βράδυ η Ρένα Δούρου  είχε μια μοναδική  ευκαιρία να σώσει ότι μπορεί ακόμα να σωθεί και να απευθυνθεί στο θυμικό των ανθρώπων  που την στήριξαν ακόμα και με μαύρη καρδιά.

Βρέθηκε σε ιδανικές συνθήκες  σε μια συζήτηση με  3 συντονιστές νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ  ενός πρώην υπουργού περιβάλλοντος και  9  βουλευτών  οι οποίοι  παρά την ολοφάνερη αμηχανία που τους προκαλούσε   η στάση της ,  έκαναν ότι μπορούσαν για να τη στηρίξουν.  

Η  εμπάθεια της και ο πληγωμένος της εγωισμός,  δεν  της επέτρεψαν να έχει καθαρό μυαλό για  να αξιοποιήσει την ευκαιρία  που την δόθηκε.

Όταν το μυαλό θολώνει , ο άνθρωπος βγάζει τον κακό  του εαυτό.  Αυτό συνέβη χτες το βράδυ με τη Ρένα Δούρου η οποία είπε πράγματα ασύλληπτα .

Μόνο ένας εμπαθής άνθρωπος  θα μπορούσε να πει ότι το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και τα στελέχη  του δεν ήθελαν να αλλάξει το ΠΕΣΔΑ της Αττικής .

 Μόνο ένας εμπαθής και αγνώμων άνθρωπος  θα ξεχνούσε την συμβολή κάποιων ατόμων   στη διαμόρφωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα σκουπίδια , στη διαμόρφωση του ίδιου του ΠΕΣΔΑ (μέχρι του σημείου που το πράγμα στράβωσε ) , στη διαμόρφωση του οδηγού για τα τοπικά σχέδια διαχείρισης , στη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ . Σε όλα αυτά άνθρωποι που συμμετέχουν στο ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είχαν σημαντική συμβολή .

Μόνο ένας αγνώμων θα ξεχνούσε τον αγώνα κάποιων ανθρώπων από το 2010  για να μην περάσουν τα σχέδια του Σγουρού για τα 4 εργοστάσια με ΣΔΙΤ .

Μόνο ένας  πολιτικά μικρός  άνθρωπος  θα μιλούσε με τόσο χυδαίο και απαξιωτικό τρόπο για μια συλλογικότητα όπως το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και θα απειλούσε  με διώξεις .

Μόνο ένας υποκριτής θα μπορούσε να κατηγορήσει το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για ταύτιση με ακροδεξιά στοιχεία .

Δεν στηρίξαμε εμείς τον δήμαρχο της ακροδεξιάς στη Φυλή , ούτε του παρείχαμε προστασία για το σκάνδαλο  των κρυμμένων μελετών. Εμείς  τον στείλαμε κατηγορούμενο  όταν η Ρένα Δούρου τον προστάτευε.

Μόνο ένας ψεύτης θα μπορούσε να κατηγορήσει το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ πως  χαρίζεται στον Πατούλη  και στα εργολαβικά συμφέροντα.  

Ας μας δείξει η Ρένα Δούρου έστω  μια ανακοίνωσή της για τα εργολαβικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον ΕΔΣΝΑ όπως η ΗΛΕΚΤΩΡΑΣ και η WATT και μετά ας μιλήσει για το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Και μια τελευταία κουβέντα ..  Εμείς Ρένα Δούρου δεν φοβόμαστε και δεν  κρυβόμαστε . Είμαστε εδώ στα δυτικά στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων , στις καταλήψεις , στους δρόμους , στις πλατείες,  στις ανοιχτές συνελεύσεις . Αγωνιζόμαστε μαζί με ανθρώπους από το ΣΥΡΙΖΑ , το ΚΚΕ , την εξωκοινοβουλευτική αριστερά , με κάθε τίμιο  άνθρωπο που θέλει να σταματήσει το έγκλημα της Φυλής .

Εσύ που μας κουνάς το δάχτυλο που είσαι; 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου