Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Πειραιώτικη περηφάνια ! ΟΧΙ σε ΟΛΑ !

 

Με 4 ΟΧΙ απάντησε στον Πατούλη και την κυβέρνηση το δημοτικό συμβούλιο  Κερατσινίου -Δραπετσώνας .

ΟΧΙ στη μονάδα επεξεργασίας στο Σχιστό 

ΟΧΙ στο ΣΜΑ Πειραιά 

ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ 

ΟΧΙ στην καύση 

Κύριε Πατούλη το Σχιστό να το ξεχάσεις ! 

Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου -Δραπετσώνας .

Ο Πατούλης και η κυβέρνηση νόμιζαν ότι όλοι οι δήμαρχοι είναι σαν τον δικό τους τον δήμαρχο της Φυλής που λέει ναι σε όλα αρκεί να παίρνει αντισταθμιστικά αλλά την πάτησαν .

Αποφάσισαν να κάνουν στο Σχιστό τη  μια από τις δυο μονάδες επεξεργασίας της Αττικής  (την άλλη στη Φυλή) αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο που σε αυτή την περίπτωση είναι οι δήμαρχοι Κερατσινίου -Δραπετσώνας και Περάματος . 

Η μονάδα αυτή σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΣΝΑ θα έχει δυναμικότητα 180.000 τόνους σύμμεικτα συν 70.000 τόνους βιοαπόβλητα και θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ .

Παράλληλα αποφάσισαν να αδειοδοτήσουν και  σταθμό μεταφόρτωσης για τις ανάγκες του δήμου Πειραιά σε ιδιοκτησία  που ανήκει στο δήμο Πειραιά , αλλά βρίσκεται στο Σχιστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε μετά τις πρώτες αντιδράσεις των δημάρχων ο κ. Πατούλης προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι με υποσχέσεις για απαλλαγή  εισφορών προς τον ΕΔΣΝΑ και για μείωση της δυναμικότητας της μονάδας του Σχιστού αλλά οι δήμαρχοι δεν τσίμπησαν στο δόλωμα . 

Ο κ. Πατούλης είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει το «ψάρεμα» και με άλλες προσφορές που μπορεί να είναι η κατάργηση της μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων ή ακόμα και η ακύρωση της απόφασης για το ΣΜΑ Πειραιά , αλλά και πάλι θα αποτύχει γιατί οι άνθρωποι έχουν καταλάβει τι τους περιμένει αν δεχτούν να γίνει η μονάδα επεξεργασίας. 

Ο δήμαρχος  Κερατσινίου -Δραπετσώνας δεσμεύτηκε στο δημοτικό συμβούλιο να συγκροτηθεί επιτροπή αγώνα από όλες τις παρατάξεις και  τους φορείς του δήμου και να εξαντλήσουν όλα τα νομικά και κινηματικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψουν τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας στο Σχιστό.

 Ο κ. Βρεττάκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για μόνιμο κλείσιμο του ΣΜΑ Σχιστού που λειτουργεί στην περιοχή από το 1992 αν ο κ. Πατούλης και η κυβέρνηση δεν πάρουν πίσω την απόφαση για την κατασκευή της ΜΕΑ. 

Για να δούμε τώρα τι θα κάνουν οι 7 δήμαρχοι της δυτικής Αθήνας που τους φορτώνει ο κ. Πατούλης με νέα θηριώδη χωματερή και νέο υπερ-εργοστάσιο διπλάσιας δυναμικότητας (450.000 τόνων) από το εργοστάσιο του Σχιστού. 

Θα αντιδράσουν δυναμικά,  ή θα συνεχίσουν να βγάζουν ανέξοδα ψηφίσματα δημοτικών συμβουλίων; 

Θα πατήσουν επιτέλους πόδι,  ή θα αφήσουν τον κ. Πατούλη και τον ΕΔΣΝΑ να γελούν μαζί τους; 

Πρέπει οι δήμαρχοι επιτέλους να καταλάβουν πως και εμάς  μάνα μας γέννησε και εμείς παιδιά και εγγόνια μεγαλώνουμε .

Οι δήμαρχοι της δυτικής Αθήνας πρέπει να πουν και αυτοί ένα ξεκάθαρο όχι στην συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης στη Φυλή και όχι στην κατασκευή του νέου υπερ-εργοστάσιου . 

Οι δήμαρχοι του δυτικού Πειραιά έδειξαν το δρόμο..  

Θ.Ε.Μ 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου