Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΝ για τη φωτιά στο ΧΥΤΑ Φυλής . Δεν καταγράφηκαν οι τοξικοί ρύποι γιατί δεν έχουμε εξοπλισμό !

 


Πραγματικά ασύλληπτη είναι η απάντηση του υπουργείου περιβάλλοντος στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την φωτιά στο ΧΥΤΑ Φυλής .

Όλοι θυμούνται πως στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου η δυτική Αθήνα είχε πνιγεί από το τοξικό νέφος και για αυτό υποχρεώθηκε η πολιτική προστασία να στείλει μήνυμα έκτακτης ανάγκης .

Όμως το αρμόδιο υπουργείο δεν μπόρεσε να καταγράψει τα επίπεδα της μόλυνσης γιατί δεν διαθέτει εξοπλισμό και τεχνογνωσία για ανίχνευση ή μέτρηση συγκεντρώσεων τοξικών ρύπων! 

Δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα από τις μετρήσεις των σταθμών του  δικτύου Αττικής, για τοξική ρύπανση που πιθανόν προκλήθηκε από την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Φυλής απαντά το υπουργείο!

«Το υπουργείο διαθέτει δίκτυο παρακολούθησης και ελέγχου μόνο για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους που προέρχονται από συνήθεις αστικές και βιομηχανικές πηγές .

 Συνεπώς, η πιθανή ύπαρξη μη αστικών ρύπων ,ενδεχομένως τοξικών, στην ατμόσφαιρα που εκλύονται μετά από ένα έκτακτο γεγονός όπως ατύχημα ή πυρκαγιά, δεν είναι δυνατό να καταγραφούν από το υπάρχον δίκτυο και τις υπάρχουσες υποδομές της Υπηρεσίας μας»  λέει  το υπουργείο περιβάλλοντος !

Τα συμπεράσματα  δικά σας ..



 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ  ΕΔΩ 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ

Θ.Ε.Μ. 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου