Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Όσο τα σκαλίζεις τόσο βρωμάνε …

 


 

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φυλής έγινε συζήτηση για την αποκάλυψη της εφημερίδας DOCUMENTO σχετικά με την παραπομπή σε δίκη του δήμαρχου και του πρώην αντιδημάρχου για  χρήση ψευδών εγγράφων που προκάλεσαν συνολική βλάβη 1.110.705,14 ευρώ .  Η δικάσιμος ορίστηκε  –ύστερα από αναβολή– στις 19 Οκτωβρίου 2022.

Η παραπομπή σε δίκη έγινε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών υπό τον Χαράλαμπο Σεβαστίδη,  ύστερα πρόταση της αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Φωτ. Χλωπτσίδου που ζήτησε  να παραπεμφθούν σε δίκη οι Χρ. Παππούς και Δ. Καμπόλης για τις εξής κακουργηματικές πράξεις: (1) της χρήσης πλαστού εγγράφου από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με σκοπό την παράνομη βλάβη άλλου, από τις οποίες προκλήθηκε ζημία ύψους άνω των 120.000 ευρώ και (2) της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η αξία της οποίας υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, η οποία φέρεται να τελέστηκαν από 1.1.2007 έως 31.12.2010.

Ο κ. Παππούς προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση  τα έβαλε με το DOCUMENTO που αποκάλυψε τη υπόθεση χαρακτηρίζοντας ανακριβές το δημοσίευμα , ωστόσο και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι τον δήμαρχο δεν τον κάθισε στο σκαμνί το DOCUMENTO αλλά οι εισαγγελείς του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών .

 Για να κάνει ρελάνς  ο δήμαρχος στον δημοτικό σύμβουλο που έφερε το θέμα στο συμβούλιο έβγαλε ένα αντίγραφο συμβολαίου που λέει ότι ο κ. Κουλοχέρης ήταν ένας από αυτούς που πούλησαν αγροτεμάχια στον ΕΔΣΝΑ το 1995  για να γίνει η χωματερή.

Είπε μάλιστα ότι πρέπει να ντρέπεται αυτός που πούλησε αγροτεμάχιο στον ΕΔΣΝΑ για να γίνει χωματερή .

Την απάντηση του κ. Κουλοχέρη δεν την γνωρίζω και καλό είναι να την μάθουμε .

Αλλά με την ευκαιρία θυμήθηκα μια έρευνα που είχα κάνει για τις αποζημιώσεις του ΕΔΣΝΑ σε αυτούς που πούλησαν αγροτεμάχια και σε αυτούς που έγινε αναγκαστική απαλλοτρίωση .

Από τα στοιχεία που μάζεψα -και έχω-  Τα 2/3 της έκτασης  που παραχωρήθηκαν από τον δήμο Φυλής (δηλαδή τα 672,68 στρέμματα),  ήταν δασικά και φέρονταν ως δημόσια και έτσι ο ΕΣΔΚΝΑ ζήτησε έγκριση επέμβασης .

 Με την υπ αρ. πρωτ  922/ 11.4.2005 απόφαση του   Γενικού  Γραμματέα της Περιφέρειας εγκρίθηκε  η  επέμβαση υπέρ του ΕΣΔΚΝΑ σε έκταση 672,84 στρεμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής μετά από την υπ΄ αρ. πρωτ 823/ 11.3 .2005 εισήγηση  του δασάρχη Πάρνηθας !

 Κατά την έναρξη της εκτέλεσης των εργασιών εμφανίστηκαν  δεκάδες ιδιοκτήτες ή φερόμενοι ως ιδιοκτήτες  οικοπέδων, στην περιοχή των 1000 στρεμμάτων που είχε παραχωρήσει  ο δήμος Φυλής με την 95/ 2004 απόφασή του και που τα 2/3 από αυτήν   ήταν δασικά και  φέρονταν ως δημόσια…

 Πολλές αιτήσεις αποζημίωσης δεν έγιναν δεκτές γιατί οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες δεν είχαν αποδεικτικά στοιχεία ότι είναι πραγματικοί ιδιοκτήτες .

Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες,  εμφανίστηκαν  σχεδόν ΟΛΑ τα   ονόματα γνωστών οικογενειών της Φυλής και των Άνω Λιοσίων, που διαδραματίζουν ακόμα σημαντικότατο ρόλο στο τοπικά δημοτικά δρώμενα…

Καλό είναι λοιπόν ο κ. Παππούς να δώσει όλα τα ονόματα για να μαθευτεί η αλήθεια και να δούμε ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να ντρέπονται .

Για την ιστορία αυτή έχουν ακουστεί πολλά. Υπάρχουν  θέματα με  διπλές αποζημιώσεις, με αναγνώριση δικαιούχων, με τον τρόπο που διαμορφώθηκε η τιμή μονάδας στα  140 ευρώ κλπ.

Πάντως πράγματι πρέπει να ντρέπονται πολλοί για την παραχώρηση της έκτασης του δήμου Φυλής στον ΕΔΣΝΑ για να γίνει η χωματερή .

Και πιο πολύ από όλους πρέπει να ντρέπεται ο στενός συνεργάτης του κ. Παππού ο κ. Μπουραίμης που παραχώρησε την έκταση του δήμου Φυλής στον ΕΔΣΝΑ για 20 χρόνια στις 26.7.2004.

Είχε προηγηθεί ο κ.  Παπαδήμας και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Άνω Λιοσίων στις  14.6.1991.

Αλλά για αυτούς ο κ. Παππούς ποιεί την νήσσαν..  

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου