Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Εδώ Σκουπιδούπολη … Το ξεκίνημα θα γίνει την Τετάρτη 15/4/2020, στις 19:00. Συντονιστείτε !!


Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ εγκαινιάζει μια τακτική, διαδικτυακή επικοινωνία με τίτλο:

Εδώ Σκουπιδούπολη ….
Ενημερωτικά παράσιτα, από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, στον καιρό του κορονοϊού

Το ξεκίνημα θα γίνει την Τετάρτη 15/4/2020, στις 19:00

Συντονιστείτε στη σελίδα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο f/b  (#Δυτικό Μέτωπο) και στο ζωντανό πρόγραμμα «Εδώ Σκουπιδούπολη …». 



Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού -και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που τη συνοδεύουν- να ρίχνει βαριά τη σκιά της παντού και η ρητορική για την προστασία της δημόσιας υγείας να μονοπωλεί το δημόσιο λόγο. Ωστόσο, για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στα Δυτικά της «μητρόπολης» υπάρχει μια πρόσθετη, μόνιμη απειλή για τη δημόσια υγεία, εξαιτίας της λειτουργίας -εδώ και δεκαετίες- στη Φυλή της μεγαλύτερης χωματερής της Ευρώπης. Ένα ανομολόγητο φράγμα σιωπής συγκαλύπτει ένα διαρκές έγκλημα, που μπορεί να αφορά πρωτίστως το περιβάλλον και την υγεία, ωστόσο είναι άμεσα συνδεδεμένο με ένα παρωχημένο σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων και με τη διασπάθιση τεράστιων κονδυλίων δημόσιου χρήματος, που καταλήγει στα χρηματοκιβώτια των σκουπιδο-εργολάβων.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση και οι διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής και του αρμόδιου φορέα (ΕΔΣΝΑ), με τη συναίνεση μεγάλου μέρους του πολιτικού φάσματος, συνεχίζουν την «πεπατημένη», προωθώντας επιλογές που διαιωνίζουν τη λειτουργία της τερατώδους εγκατάστασης της Φυλής. Οι διακηρύξεις και οι δεσμεύσεις για «οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και κατασκευή νέων ΧΥΤΥ στην Αττική» έχουν γίνει κουρελόχαρτο. Αυτό που βλέπουμε να υλοποιείται, στην πράξη, είναι η επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η κατασκευή νέων (μονάδων επεξεργασίας και χώρων ταφής) -και πάλι- στη Φυλή, ώστε να εξακολουθήσει να είναι ο αποκλειστικός προορισμός του συνόλου, σχεδόν, των απορριμμάτων ολόκληρης της περιφέρειας Αττικής. Το «τέρας» που έθρεψαν για δεκαετίες ολόκληρες, θα συνεχίσει να «βρυχάται» για, τουλάχιστον, δύο δεκαετίες ακόμη.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δε σκοπεύει να συναινέσει σε ένα γενικό «σιωπητήριο», ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Το αντίθετο, θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα και να συμβάλλει -στο μέτρο των δυνατοτήτων του- στην ανάπτυξη κινηματικών αντιστάσεων, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός «καναλιού» άμεσης ενημέρωσης και επικοινωνίας, που έχει τον τίτλο: «Εδώ Σκουπιδούπολη …». Μέσα από τη σελίδα του στο f/b (#Δυτικό Μέτωπο), σε τακτά χρονικά διαστήματα και για όσο χρειαστεί, θα ενημερώνει για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων και για τις παρεμβάσεις του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και άλλων συλλογικοτήτων, θα φιλοξενεί απόψεις εμπλεκομένων, θα προβάλλει το εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης και θα υποβοηθά το συντονισμό των όποιων δράσεων.

Στείλτε τα ερωτήματά σας ή τα ζητήματα που θα θέλατε να σχολιαστούν στο oxi.xyta.filis@gmail.com, στη σελίδα του ΔΜ στο f/b (#Δυτικό Μέτωπο) ή διατυπώστε τα την ώρα του live.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου