Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Η ΕΕΑΕ απέρριψε τα αιτήματα διενέργειας ραδιολογικού ελέγχου στην παλιά χωματερή της Φυλής ! Μια θλιβερή όσο βρώμικη ιστορία .


Για την ιστορία :
Αιτήματα ραδιολογικού στην παλιά χωματερή της Φυλής έχουν υποβάλει το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ , το δίκτυο των  Φίλων  της Φύσης και ο βουλευτής του ΜεΡΑ 25 κ. Κρίτων Αρσένης . 
Πριν από αυτά το 2015 η μελετητική εταιρεία ASPROFOS είχε ζητήσει  από τον δήμαρχο Φυλής να απευθυνθεί στην ΕΕΑΕ και να ζητήσει ραδιολογικό έλεγχο στην ίδια περιοχή γιατί σύμφωνα με τη δική της έρευνα είχαν ανιχνευτεί συγκεντρώσεις ραδιενεργών στοιχείων πολύ μεγαλύτερων από την φυσική ακτινοβολία.
Τελικά ο δήμαρχος απευθύνθηκε στην ΕΕΑΕ με 2.5 χρόνια καθυστέρηση το 2018 όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αποκάλυψε την ύπαρξη των μελετών .

Αν δεν υπήρχε το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αυτή η βρώμικη  ιστορία δεν θα είχε αποκαλυφθεί ποτέ.

Η θέση της ΕΕΑΕ :
 Η  ΕΕΑΕ επικαλείται 3 λόγους για τους οποίους αρνείται να κάνει δική της έρευνα στην παλιά χωματερή .
·         Ο πρώτος λόγος είναι ότι είχε κάνει έρευνα στον ίδιο χώρο το 2004 και δεν είχε βρει τίποτα.
·         Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν θεωρεί αξιόπιστη την μελέτη της ASPROFOS .
·         Ο τρίτος λόγος είναι ότι το σχετικό αίτημα δεν έχει  υποβληθεί από τους κατά νόμο υπεύθυνους λειτουργίας και διαχείρισης των ΧΥΤΑ.

Τα αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν τον δήμαρχο , την ASPROFOS και τους «άγνωστους» :
  Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί ο δήμαρχος Φυλής είχε παραγγείλει αυτές τις μελέτες το 2015 και γιατί μετά τις εξαφάνισε. 
Τις αξιολόγησε μόνος του και κατάλαβε ότι ήταν επιστημονικά αβάσιμες;
Τις παράγγειλε για να εκβιάσει κάποιους λέγοντας ότι με τις μελέτες αυτές μπορεί να κλείσει  την χωματερή ότι ώρα θέλει για να αποσπάσει κάτι;  Και ποιοι είναι αυτοί που εκβίασε; Ποιοι άλλοι είδαν τις μελέτες το 2025 και τι απέσπασε από αυτούς;
Επειδή διαδίδεται πως οι μελέτες τις ASPROFOS ήταν κατά παραγγελία «πειραγμένες» ,το ερώτημα είναι ποιος ζήτησε να «πειραχτούν» και ποιος είναι αυτός που τις «πείραξε»;  
Κάνει η ASPROFOS κατά παραγγελία «μαϊμού» μελέτες;

Οι δικές μας απορίες :
Αν δεχτούμε πως οι μελέτες αυτές είναι πειραγμένες όπως λένε διάφοροι κύκλοι στα παρασκήνια και επιστημονικά αβάσιμες όπως λέει η ΕΕΑΕ πρέπει να απαντηθούν κάποια ερωτήματα.  
Η  ASPROFOS πείραξε μόνο τις τιμές των συγκεντρώσεων των ραδιενεργών στοιχείων;
Ή  πείραξε και τις τιμές και των άλλων ρύπων που είναι άσχετοι με τα ραδιενεργά; Και γιατί μερικές από αυτές οι τιμές είναι εκατοντάδες φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια; Γιατί θα έπρεπε να το κάνουν αυτό; Γιατί κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτές τις τιμές; Ελέγχθηκαν ποτέ αυτές οι τιμές και από ποιους ελέγχθηκαν;
 Σύμφωνα με την ΕΕΑΕ ότι η μεθοδολογία της ASSPROFOS δεν είναι επιστημονικά αποδεκτή, ειδικά δε τα όρια και οι μονάδες μέτρησης των πινάκων δεν υπάρχουν σε καμία βιβλιογραφική αναφορά ούτε στη σχετική Ενωσιακή και εθνική νομοθεσία !
Το ερώτημα είναι αν ήθελε κάποιος μελετητής να κάνει μια μελέτη «μαιμού» για να πει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ραδιενεργά στοιχεία γιατί να  χρησιμοποιήσει  όρια και μονάδες μέτρησης που δεν υπάρχουν σε καμία βιβλιογραφική αναφορά ούτε καν στη σχετική Ενωσιακή και εθνική νομοθεσία;
 Μα ακόμα και ένας κοινός  απατεωνίσκος της σειράς αν έκανε κάτι τέτοιο,  θα χρησιμοποιούσε υπαρκτά όρια και μονάδες μέτρησης και θα πείραζε απλά τις τιμές. Γιατί μια αναγνωρισμένη μελετητική εταιρεία να κάνει μια τέτοια χοντράδα;
Και το κυριότερο γιατί η ASSPROFOS δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες διακυβεύοντας την αξιοπιστία της; Μήπως υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό που δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε;

Η σκληρή αλήθεια :
Οι μελέτες αυτές έχουν σταλεί  από το  ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σε εκατοντάδες αρμόδιους ( πολιτικά κόμματα , περιφερειάρχες πρώην και νυν  , επιθεωρητές , δημάρχους κλπ) και από τον κ. Αρσένη σε όλα τα μέλη του σημερινού υπουργικού συμβουλίου .
 Κανείς από όλους αυτούς δεν συγκινήθηκε να ψάξει παραπάνω το ζήτημα όχι για να καλύψουν τον ανεκδιήγητο δήμαρχο Φυλής , αλλά γιατί όλους εμάς που ζούμε σε αυτή τη γωνιά της Αττικής μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια .
 Όχι μόνο δεν το έψαξαν θέμα , αλλά έκαναν τα πάντα για να το κουκουλώσουν μην τυχόν και χρειαστεί να κλείσουν την εγκατάσταση της Φυλής.
Τα μεγάλα λόγια περί του υπέρτατου αγαθού που είναι η υγεία των ανθρώπων,  είναι ψεύτικα και υποκριτικά  για όλους αυτούς. 
Σε ένα σοβαρό κράτος οι τιμές των ρύπων του ΧΥΤΑ θα έπρεπε να καταγράφονται κάθε δευτερόλεπτο , να είναι επίσημα αναρτημένες στο διαδίκτυο για  να είναι διαθέσιμες και στον τελευταίο πολίτη.
Η υπόθεση αυτών  των μελετών αποκαλύπτει ένα μικρό μέρος από το μέγεθος της διαφθοράς που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα .

Σημείωση : Μάθαμε πως ακόμα και το εργοδοτικό σωματείο του ΕΔΣΝΑ προσπάθησε να πείσει την ΠΟΕ-ΟΤΑ πως οι μελέτες είναι μαϊμού για να μην ασχοληθεί.  Για να καταλάβουμε πως η διαφθορά δεν περιορίζεται μόνο στην κοινωνική και πολιτική ελίτ αλλά έχει ποτίσει και μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Υ.Γ φυσικά και δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη να απελπιστούμε και να τα παρατήσουμε . Τους έχουμε υποσχεθεί πως στο τέλος θα αποκαλύψουμε όλη την βρωμιά και εμείς τις υποσχέσεις μας τις κρατάμε.

Θ.Ε.Μ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου