Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Είναι μισό το βήμα των 7 δημάρχων της δυτικής Αθήνας. Να σταματήσουν τώρα να πληρώνουν αντισταθμιστικά στον ΕΔΣΝΑ.



* Η κοινή επιστολή των 7 Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας ΕΔΩ
Χρειαζόταν η πανδημία και τα έκτακτα οικονομικά μέτρα των δήμων για να καταλάβουν οι δήμαρχοι της δυτικής Αθήνας πως η καταβολή των αντισταθμιστικών εισφορών στο ΕΔΣΝΑ είναι μια μόνιμη και χωρίς κανένα όφελος οικονομική αιμορραγία.  

Τώρα πού οι δήμοι υποχρεούνται να απαλλάξουν τις επιχειρήσεις  που διακόπτουν τη  λειτουργία τους λόγω της πανδημίας από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού,   αναζητούν τρόπους  να περιορίσουν τα δικά τους έξοδα προκειμένου να μπορούν να μπορούν να επιβιώσουν.
Με κοινή τους επιστολή ζητούν  από τον κ. Πατούλη την αναστολή των υποχρεώσεων των Δήμων  της δυτικής Αθήνας ως προς την καταβολή των αντισταθμιστικών εισφορών στον ΕΔΣΝΑ , τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Χωρίς να το ομολογούν αποδέχονται πως η καταβολή των αντισταθμιστικών εισφορών είναι μια οικονομική επιβάρυνση «πολυτελείας»  χωρίς νόημα για τους δημότες  τους ,  η οποία  σε συνθήκες κρίσης θα είναι η πρώτη που πρέπει να σταματήσει έστω και προσωρινά.
Δεν είναι τυχαίο πως το αίτημα για αναστολή της υποχρέωσης των δήμων να καταβάλουν αντισταθμιστικές εισφορές στον ΕΔΣΝΑ διατυπώνεται μόνο –προς το παρών- από τους δημάρχους της δυτικής Αθήνας .
Δεν το κάνουν γιατί είναι απλά η πιο εύκολη λύση , αλλά γιατί είναι ένα λογικό μέτρο δεδομένου ότι στη δυτική Αθήνα υπάρχει η μοναδική χωματερή της Αττικής.  
Οι κάτοικοι της δυτικής Αθήνας πληρώνουν δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού  που ένα μεγάλο μέρος τους πάει σε  εισφορές στον ΕΔΣΝΑ για να έχουν τη χωματερή της Φυλής δίπλα στα σπίτια τους .
Τα χρήματά τους πάνε σε αντισταθμιστικά στον δήμο Φυλής (που για αυτό το λόγο θέλει τη χωματερή)  και στα σαγόνια του καρχαρία που εκμεταλλεύεται τον ΕΔΣΝΑ.
Οι δήμοι της δυτικής Αθήνας με τις αντισταθμιστικές εισφορές που πληρώνουν στον ΕΔΣΝΑ βάζουν τα χέρια τους και βγάζουν τα μάτια τους.
Συντηρούν με τα δικά τους χρήματα μια εγκατάσταση που υποβαθμίζει το περιβάλλον τους και καταστρέφει την υγεία των κατοίκων τους.
Όταν οι δήμοι ζητούν να κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής και να μην γίνουν νέοι ΧΥΤΑ στην περιοχή,  ο ΕΔΣΝΑ τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια και τους αγνοεί.
Για αυτό είναι μισό το βήμα  να ζητούν προσωρινά την αναστολή της υποχρέωσης να καταβάλουν αντισταθμιστικά στον ΕΔΣΝΑ.
Οι δήμοι της δυτικής Αθήνας πρέπει να πάψουν να πληρώνουν αντισταθμιστικά για να συντηρούν το έγκλημα της χωματερής της Φυλής εδώ και τώρα.
Μέχρι να κλείσει η χωματερή της Φυλής δεν πρέπει να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για αντισταθμιστικά.
Δεν χρειαζόταν η πανδημία και οι οικονομικές της συνέπειες για να το καταλάβουν , αλλά έστω και τώρα δεν είναι αργά .
Κάλιο αργά παρά ποτέ που λέει και η λαϊκή ρήση.

Θ.Ε.Μ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου