Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Οι σύγχρονοι «Εφιάλτες» της δυτικής Αθήνας.




"Ο Εφιάλτης ήταν ο  μεγάλος αντιήρωας της αρχαίας Ελλάδας που οδήγησε τους Πέρσες στα νώτα των Σπαρτιατών του Λεωνίδα  και απεικονίστηκε από τον Ηρόδοτο ως σύμβολο της αρνησιπατρίας και της φιλοχρηματίας" .

Παπαδήμας ,  Μπουραίμης ,Παππούς 
Χωρίς αυτούς τους 3 ανθρώπους δεν θα μπορούσε  ποτέ να συντελεστεί το έγκλημα της μεγαλύτερης χωματερής στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. 
Καμία κυβέρνηση και κανένας Περιφερειάρχης δεν θα είχε την δύναμη να κρατά για τόσα χρόνια αυτή τη χωματερή ανοιχτή αν δεν είχε την «βοήθεια» των τοπικών αρχών. 

Αυτή η σκληρή αλήθεια δεν απαλλάσσει ούτε κατ΄ ελάχιστο καμιά κυβέρνηση και κανένα Περιφερειάρχη από τις δικές τους ευθύνες για το περιβαλλοντικό έγκλημα της χωματερής .
 Τα τελευταία 30 χρόνια όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις και οι Νομαρχιακές και Περιφερειακές αρχές χρησιμοποίησαν την άθλια στάση των σύγχρονων «Εφιαλτών»  της περιοχής για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο από  τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών σε περίπτωση που θα επιχειρούσαν να κάνουν σε άλλες περιοχές της Αττικής εγκαταστάσεις διαχείρισης σκουπιδιών . 
Αν η  χρησιμοποίηση «Εφιαλτών»  είναι ανήθικη πράξη ακόμα και στον πόλεμο,  ας αναλογιστεί κανείς πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιείς «Εφιάλτες» για  πολιτικά οφέλη ή για την ελαχιστοποίηση πολιτικού κόστους . 
Αυτοί οι 3 άνθρωποι έχοντας την στήριξη του ντόπιου κατεστημένου της περιοχής των Άνω Λιοσίων και της Φυλής που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να πουλάνε  οικόπεδα χωρίς να τους απασχολεί καθόλου το μέλλον της περιοχής , έκαναν καριέρες με όχημα την χωματερή . 
Ο Παπαδήμας το 1991 , ο Μπουραίμης το 2004 και ο Παππούς το 2019 υπέγραψαν με τα ίδια τους τα χέρια την θανατική καταδίκη της δυτικής Αττικής . 
Ως αντάλλαγμα για τις "καλές τους υπηρεσίες" απέναντι στις κυβερνήσεις εισέπραξαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως αντισταθμιστικά.  
Όμως με βρώμικο χρήμα καθαρές δουλειές δεν γίνονται . Μπορεί να ωφελήθηκαν προκλητικά διάφοροι τσιφλικάδες και εργολάβοι και προμηθευτές και ορισμένα  σόγια,  αλλά ο δήμος παρά τον πακτωλό τον χρημάτων που εισέπραττε χρεοκόπησε. 
Ο λόγος της χρεοκοπίας ήταν η  εκτεταμένη διαφθορά και η κατασπατάληση χρημάτων αλλά ευθύνες δεν αναζητήθηκαν ποτέ για ευνόητους λόγους .
Αυτοί έκαναν ότι ήθελαν και το κράτος έκανε τα στραβά μάτια αρκεί να λένε ΝΑΙ  για την χωματερή. 
Όχι μόνο δεν τους έκαναν τίποτα , αλλά τους έδιναν  βραβεία χρηστής διαχείρισης και τους έκαναν  ρύθμιση χρεών για 2.129 χρόνια ! 
Ακόμα και όταν πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη με το σκάνδαλο των κρυμμένων μελετών για την ρύπανση από τον ΧΥΤΑ Φυλής,  "προστατεύτηκαν"  με τρόπο προκλητικό και απαράδεκτο. 
Κοντεύει να κλείσει ένας χρόνος από το έγκλημα του περασμένου Αυγούστου και το μόνο δημοτικό συμβούλιο που δεν έχει συζητήσει το θέμα είναι το δημοτικό συμβούλιο Φυλής ! 
Παίρνονται αποφάσεις  στον ΕΔΣΝΑ για νέα εργοστάσια και  νέες χωματερές με την σύμφωνη γνώμη του δήμαρχου Παππού και του Μπουραίμη και το δημοτικό συμβούλιο Φυλής σφυρίζει αδιάφορα . 
Ο τοπικός τύπος «ποικιλοτρόπως»  εξαρτημένος,  λιβανίζει νυχθημερόν τους δημοτικούς άρχοντες και επιτίθεται με τον χυδαιότερο τρόπο σε όποιον τολμά να μιλήσει για την διαφθορά και το έγκλημα της χωματερής . 
Κάποτε η  ιστορία θα  κατατάξει αυτούς  τους ανθρώπους σαν σύγχρονους «Εφιάλτες»  αλλά όπως γίνεται πάντα στη ιστορία για τα θύματα δεν θα γραφτεί σχεδόν τίποτα. 
Τα θύματα για την ιστορία είναι απλά αριθμοί . Τόσοι έπεσαν σε αυτή την μάχη ή τόσοι θάνατοι υπήρξαν την τάδε περίοδο από νεοπλασίες . 
Ο πόνος των ανθρώπων στα αντικαρκινικά νοσοκομεία δεν υπάρχει τρόπος να καταγραφεί από την ιστορία . 

  Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου