Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Ποιους αντιγράφουν ορισμένοι στο ΚΚΕ; του Θωμά Μπιζά.



«Δε θα μας διασπάσουν ούτε η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια αλλά ούτε και ορισμένοι που αυτοβαφτίζονται «συλλογικότητες» αλλά δεν εκπροσωπούν ούτε τον εαυτό τους και προσπαθούν από την πίσω πόρτα να ξεπλύνουν ευθύνες προηγούμενων Κυβερνήσεων και Περιφερειακών Αρχών» .
Το παραπάνω απόσπασμα είναι από τη κεντρική ομιλία της κ.  Δημοφίλης  Χαλκιώτη, εκ μέρους των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα στην συγκέντρωση – συναυλία της Λαϊκής συσπείρωσης  για το κλείσιμο της χωματερής .  

Είναι πράγματι λυπηρό  να ακούς  από στελέχη του ΚΚΕ να επαναλαμβάνουν τα ίδια άθλια επιχειρήματα του  Πατούλη και του Μπέου   για «συλλογικότητες» που δεν εκπροσωπούν ούτε τον εαυτό τους .
Ο Πατούλης και ο Μπέος με την χυδαία  στάση τους απέναντι στους ανθρώπους που αντιστέκονται δείχνουν ακριβώς αυτό που είναι . Ακροδεξιοί αλαζόνες  που έγιναν μεγαλοπαράγοντες  και δεν μπορούν να ανεχτούν από κάποιες μειοψηφίες  να μπαίνουν εμπόδια στο «θεάρεστο έργο» τους.
Τι  είναι αυτό που κάνει μια πρόεδρο συλλόγου γυναικών από τα Άνω Λιόσια  που αγωνίζεται για το κλείσιμο της χωματερής να επαναλαμβάνει χωρίς ντροπή τα ίδια άθλια επιχειρήματα με αυτούς τους ανθρώπους;  
Αυτή την ώρα δεν θα ήθελα  να απαντήσω εγώ σε αυτό το ερώτημα . Αν αισθάνονται την ανάγκη ας το κάνουν οι ίδιοι.
Θέλω μόνο να πω πως δεν τιμούν τις ιδέες και τους αγώνες  του κομμουνιστικού κινήματος αυτές οι λογικές . Κάποιος πρέπει να  πει σε αυτά τα στελέχη του ΚΚΕ πως τέτοιες  νοοτροπίες   ανήκουν  σε πολιτικούς χώρους και σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τις αξίες της αριστεράς .
Στον αγώνα για το κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής   παρά τις σοβαρές διαφορές που έχουμε με το ΚΚΕ  για το ζήτημα του κλεισίματος ολόκληρης  της εγκατάστασης της Φυλής και όχι μόνο του ΧΥΤΑ,  εμείς πιστεύουμε πως πολεμάμε στα ίδια χαρακώματα .
 Όταν βρίσκεσαι στα ίδια χαρακώματα  τα όπλα σου σημαδεύουν απέναντι και όχι δίπλα σου.  Αν σημαδεύεις δίπλα σου,  η ήττα είναι εξασφαλισμένη . Ο εχθρός θα σε κατατροπώσει.
Σε αυτόν τον αγώνα έχουμε να αντιμετωπίσουμε  έναν πάνοπλο εχθρό που είναι αποφασισμένος να μας ξεκάνει και διαθέτει  τα πάντα για να το καταφέρει.
Έχει εξουσία , χρήμα , μηχανισμούς διαπλοκής , καλοπληρωμένους συμβούλους και δημοσιογράφους,   δημάρχους για να κάνουν την βρώμικη δουλειά μέχρι  και συνδικαλιστές.
Το δικό μας όπλο είναι η κοινή δράση των ανθρώπων και των κινημάτων που παρά τις επί μέρους διαφορές τους αγωνίζονται παράλληλα και από κοινού για να σταματήσει το έγκλημα στη Φυλή και την δυτική Αθήνα.
Για αυτό και μόνο ,   λογικές σαν της  κ. Χαλκιώτη  θα πρέπει να  είναι καταδικαστέες και ξένες προς το κίνημα. 
 Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου