Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Αυτό θα πει αποκέντρωση !


Πατούλης :  «Είχαμε πει ότι θα προχωρήσουμε στην κατασκευή 3 νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων για τις ανάγκες του Κεντρικού Τομέα στη Φυλή, του Πειραιά στο Σχιστό, και της Βορειοανατολικής Αττικής στο Γραμματικό. Σας ανακοινώνω σήμερα ότι οι φάκελοι ΣΔΙΤ των έργων ήδη προετοιμάζονται, ενώ μερικές μέρες πριν προκηρύχθηκαν οι μελέτες πλήρους τεχνικού σχεδιασμού και περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων για τις μονάδες του Κεντρικού Τομέα και του Πειραιά».
Ο κ. Πατούλης πριν ακόμα αναθέσει τη μελέτη του νέου ΠΕΣΔΑ , ακύρωσε την εγκατάσταση των δυο μονάδων του κεντρικού τομέα (Ελαιώνα – Γουδή) και της μίας μονάδα του νότιου τομέα και αποφάσισε  στη θέση τους να γίνει μια μονάδα επεξεργασίας με ΣΔΙΤ και καύση στην Φυλή !


Η μεγάλη μονάδα επεξεργασίας (450.000 τόνων το έτος  ) για τις ανάγκες του κεντρικού τομέα δεν θα γίνει στον κεντρικό τομέα , αλλά στην Φυλή !
Μάλιστα στη Φυλή ! Δίπλα  στη νέα μεγάλη χωματερή που αποφασίστηκε την 1η Αυγούστου 2019 από την κ. Δούρου , δίπλα στο ΕΜΑΚ που αναβαθμίζεται για να δέχεται 200.000 τόνους βιοαπόβλητα , δίπλα στον αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων , δίπλα στο εργοστάσιο παραγωγής βιοαερίου , δίπλα στο ιδιωτικό ΚΔΑΥ της WATT.  
Η μονάδα θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ δηλαδή με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που σημαίνει ότι η (πρώτη) σύμβαση με τον ιδιώτη θα έχει χρονική διάρκεια  27 με 30 έτη.
Όλα αυτά χωρίς να ρωτηθεί ούτε ένα δημοτικό συμβούλιο και χωρίς να ρωτηθεί το ίδιο το Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ !
Τα 7 μέλη της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ (μεταξύ αυτών και το τοξικό δίδυμο της Φυλής ( Παππούς – Μπουραίμης ) αποφασίζουν μόνα τους να μετατρέψουν τη περιοχή σε πραγματική κόλαση προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποια εργολαβικά συμφέροντα και να εξακολουθούν να παίρνουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντισταθμιστικών .  
Ο κ. Πατούλης και οι αδίστακτοι του ΕΔΣΝΑ  ασελγούν επάνω μας και εμείς τους πληρώνουμε και από πάνω.
Στα δικά μας τα χωριά αυτό το έλεγαν  νταβατζιλίκι . 

Θ.Ε.Μ 





                                     





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου