Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Ο Τσάρος Πατούλης , η φαιδρότητα και ο λαϊκισμός.





Ασφαλώς δεν είμαστε οι  ειδικοί  για να  αναλύσουμε τον εσωτερικό κόσμο του Πατούλη .
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε   ποια εσωτερική ανάγκη τον οδηγεί  να φωτογραφίζεται  στο σαλόνι του σπιτιού του που από το πολύ χρυσαφικό  θυμίζει σαλόνι τσαρικών ανακτόρων .
Όμως  η πολιτική του συμπεριφορά  μας κάνει να πιστεύουμε πως ο άνθρωπος αυτός  κουβαλάει   τα ίδια μυαλά με εκείνους τους Τσάρους της Ρωσίας  που κλεισμένοι στα πνιγμένα από τον  χρυσό και τα αγάλματα ανάκτορά τους ,  αδυνατούσαν να καταλάβουν πόσο υπέφερε ο φτωχός  Ρώσικος λαός.
 

Ζούσαν σε ένα παράλληλο δικό τους κόσμο.  
Ακριβώς  το ίδιο κάνει και ο περιφερειάρχης της Αττικής κ. Πατούλης .
Αδυνατεί να καταλάβει πως  η κοινωνία μας βιώνει μια μεγάλη οικονομική κρίση που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν  εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν χάσει την δουλειά τους  ή την επιχείρηση τους και ακόμα  περισσότεροι άνθρωποι που βλέπουν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται καθημερινά.
Αποφάσισε λοιπόν  να αυξήσει το κόστος διαχείρισης των σκουπιδιών  κατά 8%  (από 49,67 ευρώ ανά τόνο, σε 53,8249)   , να δώσει 3,4 εκατομμύρια ευρώ  επιπλέον στον φίλο του τον δήμαρχο της Φυλής  και  να χρεώσει τους δήμους με  26,91 ευρώ για κάθε τόνο βιοπαποβλήτων που θα μαζεύουν .
Και αφού τα αποφάσισε όλα αυτά χωρίς να ρωτήσει κανένα (ούτε καν τους δικούς του), κατηγορεί όσους αντιδρούν, για λαϊκισμό !
Σκάστε και πληρώστε,  μας λέει ο κ Πατούλης . Ποιός σας είπε ότι η διαχείριση των σκουπιδιών είναι φτηνή υπόθεση;
Ποιός σας είπε ότι εμείς θα διαχειριζόμαστε τζάμπα τα σκουπίδια και τα βιοαπόβλητά σας;
Τα 49 ευρώ τον τόνο τα θεωρεί ψίχουλα  ο κ . Πατούλης . Αυτά τα 90 εκατομμύρια ευρώ που δίνουν οι δήμοι κάθε χρόνο στον ΕΔΣΝΑ για να τα μοιράζει σε εργολάβους και αντισταθμιστικά διαφθοράς,  τα θεωρεί λίγα και απαιτεί να δώσουμε και άλλα .
Ο αντιλακιστής κ. Πατούλης δεν διστάζει να μετατρέψει μια τεράστια περιοχή σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο μόνο και μόνο για εξυπηρετήσει κάποια εργολαβικά συμφέροντα και  να μοιράσει δεκάδες εκατομμύρια σε μια δράκα ανθρώπων στην Φυλή που εισπράττουν υπέρογκα αντισταθμιστικά.
Ο αντιλαικιστής δεν διστάζει να καταργεί μονάδες επεξεργασίας σκουπιδιών στην υπόλοιπη Αττική και να τις μεταφέρει στη Φυλή.
Ο κ. Πατούλης  θυμίζει Τσάρο σε όλα του.
Νομίζει πως ό,τι και να κάνει  θα τον υπερασπιστεί η κομματική του αυλή και ο στρατός των πληρωμένων δημοσιογράφων που τον λιβανίζουν νυχθημερόν .
Τα ίδια πίστευαν και οι Τσάροι και το έφαγαν το κεφάλι τους. 

  Θ.Ε.Μ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου